Yukarı
1

Sinan Kara

Ateş düştüğü yeri yaktı...

15 Mayıs, 2017

   Anneler günü nedeniyle Marmaris’e giderken Sakar geçidinde trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren, Bucalı yurttaşlarımızı bir kez daha anıyorum. Talihsiz bir kaza sonucu onca insanımızı trafik canavarına kurban vermek hepimizi derinden üzdü.

   Annelerin, Anneler Günü kutlamasında yaşamlarını yitirmelerine de şahit olmuş olduk.

   Artık “kaza geliyorum demez” gibi tuhaf bir bahanesi de kalmadı olayın. Çünkü aklımıza gelmeyenin başımıza geleceğini hepimiz kanıksamış durumdayız. Dünya da ölümlerin bu kadar ucuz olduğu bir ülkeyi arasanız da bulamazsınız. Her konuda olduğu gibi bunda, yani trafik kazalarında da en ön sıradayız. Sorumlular utansın diyeceğim ama nerede?!

   Dile kolay. 24 Ev yasa büründü. Onlarca çocuk Anne ve babasız kaldı. Ne acıdır ki her zamanki gibi yine, ateş düştüğü yeri yaktı.

   Öteden beri Trafik kazaları bu ülkenin ne yazık ki acı bir gerçeği oldu. Değişmez gerçek ise olan ölene oluyor, çünkü ders alınmıyor ve değişen hiçbir şey olmuyor. Benzeri bir kazayı yarın tekrar yaşamamanın hiçbir güvencesi ve önlemi yok. Vatandaş için can tedbiri alması gereken sorumlular, çözüm üretmek yerine baş sağlığı ve taziye ile görevlerini yerine getirmiş oluyor.

   O yöne gidenler iyi bilir, Sakar Geçidi tehlikeli olduğu kadar dikkat isteyen bir noktadır. Bazı haberlerde, kazanın boşalan fren sisteminden kaynaklandığına dair bilgiler olsa da, teknik olarak geniş kaza raporunun önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak açıklanmasını bekleyeceğiz.

   24 vatandaşımızın cenaze işlemleri için önceki günden bu yana aralıksız canla başla mücadele içerisinde olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ekibinin de özel bir teşekkürü hak ettiğini belirteyim. Sağ olsunlar, iki gün boyunca işlemlerin eksik olmaması için var güçleriyle yoğun bir gayret sarf ettiler.

   Tekrar İzmir ve Buca’mızın başı sağ olsun. Yaşamını kaybedenlere rahmet, acılı ailelere sabır diliyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR