Yukarı
1

Sinan Kara

Aziz Başkana çağrı; Personeline sahip çık…

16 Mayıs, 2017

   İzmir Büyükşehir Belediyesinden işittiğimiz en büyük sorunların başında hiç şüphesiz ki mobbing gelir. Ve her nedense yıllardır bu iş bir türlü çözüme kavuşturulmaz, kavuşturulamaz. Çünkü çözmek isteyen iradeyi ortada bulamazsınız!

   Epey bir süredir yine birilerine mobbing uygulandığı bilgileri kulağıma geliyor. Oturduğu makamı hak etmeyen, bazı ne oldum delisi kişiler emrindeki personeli ezmek ve bezdirmek için envai yollar deniyor. Nasıl olsa hesap soran olmaz cesaretiyle.

   Bu keramati kendinden menkul kişi/kişilerin ismini şimdi buradan vermeyeceğim ama Aziz Başkana bir çağrım olacak.

   Sevgili Aziz Başkan,

   Bürokratlar, Genel Müdürler ve Daire Başkanları için ayırdığın o kıymetli zamanın bir bölümünü de bir zahmet personelin için ayır.

   Mesela bir baba şefkatiyle, emekten yana bir işveren olgunluğuyla çalışanların dertlerini bire bir dinle, işlerinden memnun olup olmadıklarını, kurum içerisinde herhangi bir güçlük yaşayıp yaşamadıklarını sor. Özetle, kendini bir an olsun onların yerine koy ve empati yap.

   Bunları yaparken alabileceğin olası şikayetleri, tekrar o personele cezai işlem veya yaptırım şeklinde bir geri dönüş olarak değil, onların rahatsız oldukları sorunları ortadan kaldırmakla sorumlu olduğunu da sakın unutma.

   Örneğin kim kime ne çektiriyor, kimler asli görevini unutup mesaisini personel ile uğraşmakla geçiriyor gibi sorunlar çok kulağımıza geliyor, umarım siz de yerinde tespit eder ve biran önce gerekeni yaparsınız.

   Aksi halde “Aziz Başkan İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir türlü ekip oluşturamadı” veya “Belediyedekiler milletin derdiyle değil kendi personeliyle uğraşıyor” gibi şikayetler sürüp gider. Siz de personelini ezdiren bir Başkan olarak bizler tarafından yazılmaya, eleştirilmeye devam edersiniz.

   Bazı personellerden aldığım duyumları dile getirdim. Umarım “Büyük Başkan” çözüme kavuşturur…

   Not: İsimlerin saklı kalması kaydıyla, bu tür talihsiz olaylarla karşılaşanlar lütfen bana bildirsin. Yer vermeye devam edeceğim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR