Yukarı
1

Sinan Kara

Adalet Yürüyüşü amacına ulaşacak…

28 Haziran, 2017

   CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü tüm güzellikleriyle devam ediyor. Provokatörlerin yaptığı bir iki çirkinlik olsa da, kimsenin bu şaklabanlara prim vermediği görülüyor.

   Olayın sevindirici yanı ise, Konvoydaki kalabalığın günbegün artış göstermesi. Sanırım böyle giderse çok büyük bir konvoyla İstanbul’a girilecek gibi.

   Öncelikle şunu söylemeliyim ki, bu yürüyüş her ne pahasına olursa olsun mutlaka amacına ulaşacak. Çünkü talep edilen rant veya menfi bir beklenti değil, her ülkenin ve demokratik toplumların olamazsa olmaz olan Adalet duygusudur. Ve bu toplumun yaklaşık yüzde sekseni Adalet’e güvenmiyorsa, bunu talep etmekten daha doğal ne olabilir ki?

   O nedenle Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği ve birçok farklı kesiminde desteklediği Adalet Yürüyüşü, hukukçusundan, politikacısına ve gazetecisinden, akademisyenine kadar, birçok insanın özlem duyduğu bir tavırdır. İnanıyorum ki er geç başarıya ulaşacak kıymetli bir adımdır.

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, lidere yakışır bir tutum ortaya koyduğu ayrıca iyi bilinmeli. Tekrar etmekte fayda var, Enis Berberoğlu ülkedeki adaletsizliklerin sadece kırılma noktasıdır. Adalet arayışına vesile olan ve bu önemli beklentiyi tetikleyen isimdir.

   Yani ana mesele, özgürlüklerin birileri tarafından zapturapt altına alınması ve her yeri saran hukuksuzluklara boyun eğmemektir.

   Şu aralar Düzce-İstanbul arasında olan Adalet Konvoyunun bu değerli ve anlamlı amacını yaşamak için bende hafta sonu bir gazeteci olarak orada olacağım. Önceden katılmayı düşünüyordum ancak küçük rahatsızlıklar buna engel oldu. Bundan sonraki aşama, yürüyüşün finalinin İstanbul’da yapılacak olan mitingde milyonlarla bir araya gelmesi olacaktır. Bu ülkede Adalet özlemi içerisinde olan hiç kimsenin bundan imtina etmesi düşünülmemeli.

   Son olarak, Adalet Yürüyüşünün başlangıcından bu yana gece gündüz demeden yollara düşen herkesi kutluyorum. Bundan sonraki yürüyüş etapları umuyorum ki çok daha ses getiren anlamlı güzelliklere tanık olacaktır. Oradan önemli notlarımı da siz değerli okurlarımla paylaşmaya devam edeceğim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR