Yukarı
1

Sinan Kara

Tamam mı, devam mı?

28 Temmuz, 2017

   CHP İzmir’de İl ve İlçe Kongreleri başlıyor.  Şimdiden delege seçimleri için yoğun kulisler ve birebir diyaloglar başlamış durumda. Bu konuda, tıpkı geçmişte olduğu gibi yoğun şikayetlerin olduğunu da ayrıca vurgulayalım. Özellikle Belediye ve İlçe Başkanlarının rahat durmayıp, delege belirleme sürecine dahil olduğu hususunda yakınmalar var. En fazla ise, Bayraklı, Karabağlar, Buca, Çiğli, Karşıyaka gibi ilçelerden geliyor bu yakınmalar. Bundan örgütün son derece rahatsız olduğunu belirtmekte fayda var.

   Bu tip oyunlardan vazgeçmeyenlerin, üyeler üzerinde kurdukları baskının, bu kez geri tepme olasılığının yüksek olduğunu da ifade etmeden geçmeyeyim. Ben şimdiden uyarmış olayım…

   Şimdi gelelim mevcut İl Başkanı ve İlçe Başkanlarına…

   Medya da yapılan olumlu/olumsuz haberlerden, örgütten gelen övgü veya eleştiriler üzerinden yola çıkarak, kimler kalmalı kimler gitmeli diye bir değerlendirme yapmak elzem oldu. Bu değerlendirmeler şahsi görüşüm olup, yakinen bildiğim isim ve ilçeler üzerinden olacak.

   CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’in ekibinden olduğu için onların etkisinde kalıyor eleştirileri oldukça yoğun. İl Başkanlığı koltuğunda pek bir varlık gösteremedi. Özellikle Adalet Yürüyüşü sırasında gösterdiği başarısızlık, ülke çapında CHP örgütleri içerisinde alay ve eleştiri konusu oldu. Kesinlikle aday olmamalı..

   CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Belediye Başkanına yakın ama örgüte uzak oldu. Şu ana kadar yaptığı çalışmalarında şahsen hiçbir farkındalık göremedim. Adalet Yürüyüşünde de varlığını hissettirmedi.Aday olmamalı..

   CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, aynı şekilde Belediye Başkanına yakın fakat örgüte uzak durdu. Rahmetli Bekdaş Gül’ün önerisi ve desteğiyle İlçe Başkanı oldu ama Gül’ün gösterdiği başarının onda birini gösteremedi. Vefat etmeden önce Gül’e karşı vefasızlığı da cabası. Adalet Yürüyüşünde de ilçe örgütü lideri olarak bir varlık hissettirmedi. Pasif, var-yok arasında bir ilçe Başkanı. Aday olmamalı..

   CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İzmir’de yaptığı birbirinden farklı ve ses getiren eylemleri bir yana, Adalet Yürüyüşü’nde Kılıçdaroğlu’nu biran olsun yalnız bırakmayan tek isimdi. Bir anlamda İzmir CHP’nin de “şerefini kurtaran” adamdı.  Belediye Başkanına uzak fakat örgüte yakın. Başak için iki seçenek olmalı, ya İl Başkanlığı yarışına girip desteklenmeli, son seçenek ise koltuğunda kalmalı…

   CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın en büyük dezavantajlarından birisi Belediye Başkanının akrabası olması. Bu yakınlık partililer tarafından sürekli eleştiri konusu oldu. Başarı grafiği de bana göre çokta iyi değil. Adalet Yürüyüşünde de pek varlığını göremediğim isimlerden birisiydi. Aday olmamalı..

   CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar bilindiği gibi ilçe başkanlığını istemiş hemen ardından önceki İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olmuş ve seçimi kaybetmişti. Bu adaylığı “Madem İl Başkanlığına adayı olacaktın, önceden neden ilçeye aday oldun diye” eleştirilmişti. Tekrar ilçe başkanı oldu ve görev süresi içerisinde akılda kalan başarılı çalışmalarına tanık olamadık. Aday olmamalı..

   CHP İzmir’in en çok tartışılan İlçe Başkanlarının başında kim geliyor derseniz, şüphesiz Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu derim. Belediye Başkanı ile birlikte hareket edip, örgüt içerisinde sürekli tartışılan bir isim haline geldi. Göreve başladığı ilk günden bu yana hem Belediye de çalışması, hem de İlçe Başkanlığı yapması kendisine “bankamatik ilçe başkanı” sıfatı takılmasına neden oldu. Bu durum ulusal basına malzeme oldu ve bu anlamda da CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu da son derece olumsuz bir şekilde sıkıntıya soktu. Adalet Yürüyüşü’nde de etkin olmayan isimlerden birisiydi. Kesinlikle aday olmamalı..

   CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Belediye Başkanına yakın olması nedeniyle eleştirilmesine rağmen örgüte de bir o kadar yakın olmasıyla dikkat çekti. Adalet Yürüyüşü’nde pek bir varlık hissettiremeyen isimlerden. İmkan verildiğinde koşabilecek ve çalışabilecek aktif isimlerden olduğu için, bir dönem daha şans verilmeli...

    CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, örgüte oldukça yakın Belediye Başkanı ile parçalı bulutlu bir durumda. Bazen iyi bazen de kara kediler giriyor ikilinin arasına. Adalet Yürüyüşü’nde pek bir varlık gösteremediğini de söylemeden geçmeyelim. Aday olacaksa, bir dönem daha şans verilmeli..

   CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’da “artık tamam” diyecek isimlerden birisi olmalı. Belediye de çalışıp İlçe Başkanlığı yapması örgüt içerisinde eleştiriliyor. Adalet Yürüyüşü’ne gelip katılıp dönenler arasında. Aday olmamalı..

   CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat koltuğunun hakkını veren isimlerden oldu. İlçe de yaptığı çalışmalarla oldukça göz dolduruyor. Hem Belediye Başkanına hem de örgüte yakın. Adalet Yürüyüşü’ne de birkaç kez katılan ilçe başkanlarından oldu. Yeniden aday olmalı.

   CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ilçede sevilen isimlerden birisi. Kendi çapında yaptığı başarılı çalışmalarıyla gündem oluyor. Belediye Başkanına yakın örgüt içerisinde ise parçalı bulutlu bir konumda. Adalet Yürüyüşü’ne de arada katılan isimlerden birisi oldu. Aday olmalı..

   CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz da ilçe başkanlığını devam ettirmesi gereken isimlerden birisi. Belediye Başkanı ile ilk başlarda iyi daha sonra limoni. Fakat örgüte oldukça yakın. Adalet Yürüyüşü’ne arada bir katılan isimlerden oldu. Aday olmalı..

   CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da Adalet Yürüyüşü’ne arada katılan isimlerden birisiydi. Ancak son zamanlarda sürekli olumsuz iddialar ile gündeme gelen Belediye Başkanını, neredeyse her konuda savunması gözlerden kaçmıyor. Örgütten ziyade Başkancı tavrından dolayı eleştiriliyor. Ayrıca Çeşme’de yandaş işadamlarının yaptığı “Çevre”  talanına ilgisiz kalması da cabası. Aday olmamalı..

   CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’de şans verilmemesi gereken ilçe başkanlarından birisi. Belediye Başkanının Belediyenin arazilerini adı sanı belli olmayan söz de bir Üniversiteye peşkeş çekmesi, Dikili’de ve Ülke genelinde çokça eleştirilmişti. Ancak Şener bu konuda örgütsel anlamda bir varlık ortaya koyamadı. Belediye Başkanının yaptığı olumsuz işlere izleyici kaldı. Adalet Yürüyüşü’ne ise gidip dönen ilçe başkanlarındandı. Dikili’de CHP’nin daha iyi olması için mümkünse yeniden aday olmamalı…

   CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, devam etmesi gereken ilçe başkanlarından birisi. MHP’li Belediye Başkanına karşı verdiği mücadele ve partiyi kıt imkanlara rağmen canlı tutmaya çalışmasıyla biliniyor. Adalet Yürüyüşüne de katılan Durmaz bence yeniden aday olmalı..

   CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın özellikle parti içi küslüklere bir çözüm bulamadığı anlaşılıyor. Kocaoğlu ve ekibi tarafından haksız yere tasfiye edilen partililerin uğradıkları mağduriyete sessiz kalan isim oldu. Öte yandan AKP’li İlçe Belediyesine karşı verdiği başarılı mücadeleyi de hatırlatmadan geçmeyelim. Yeniden aday olmalı..

    Şimdilik bu kadar. Kongre değerlendirmelerim devam edecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR