Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu’nun CHP ile ne alıp veremediği var?

19 Ağustos, 2017

   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir kez daha olay oldu. Yine kendi partililerine karşı takındığı absürt tavırdan dolayı gündemde. Yine diyorum çünkü Kocaoğlu’nun her nedense tartışmaları veya kavgaları kendi partilileriyle oluyor. AKP’li siyasilere ve işadamlarına karşı oldukça mülayim ama söz konusu CHP’liler oldu mu, adeta arslan parçası kesiliyor mübarek.

   Dün İzmir Fuarı açılışında İzmir’in CHP’li Vekilleri Kocaoğlu’nun hışmına uğradı. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı protokol listesinde ilk ön sırada Ali Ağaoğlu, Mesut Sancak, Nazif zorlu gibi yandaş işadamları otururken, halkın oylarıyla seçilmiş Vekiller ise arka sıralara atılmak istendi. Tabi bu durum CHP’li Vekiller Tacettin Bayır, Musa Çam, Ali Yiğit, Murat Bakan ve Özcan Purçu’nun tepkisine ve fuar alanını terk etmesine neden oldu. Böyle bir tepki göstermekte haklılar mı? Bence sonuna kadar haklılar. Çünkü Kocaoğlu bunu hep yapıyor. Bu arada şu vurguyu yapmadan da geçmeyelim. O Vekillerin gösterdiği tavrı, illa ki Protokolde oturma kavgasına değil, sermaye karşısında CHP'yi ve Halkı temsil edenlere karşı yapılan itibarsızlaştırmaya bağlamak daha yerinde olur.

   Olay sonrası yapılan açıklamalara bakılırsa güya bu protokol krizine, listeyi düzenleyen İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gül Şener neden olmuş. Şener’in daha önce de aynı tavrı CHP’li İl Yöneticilerine karşı yaptığı iddiaları var. Ben bunu pek inandırıcı bulmadım. Çünkü söz konusu yönetici Kocaoğlu’nun haberi olmadan adım bile atamaz. Yok eğer bu iddia doğruysa, o halde Gül Şener denen yöneticinin o makamda ne işi var diye sorarlar adama!

   Bakın her ne olursa olsun ama balık baştan kokar. Daha önceleri çok kez yazmıştım, Kocaoğlu’nun bu tür ayak oyunlarında çetelesi bir hayli kabarık. Tekrar hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

   Mesela Gezi olaylarında TOMA’lara su verip kendi seçmenlerine sıktıracak kadar ilkesizce davranışlarından tutun, Binali Yıldırım için “Gönlümdeki Başbakan” deyişine ve AKP’liler önünde yeri öpercesine eğilip, secde edercesine birçok tutarsızlığına altına imzasını atmıştır Kocaoğlu.

   AKP’lilerle iyi geçinen aynı Kocaoğlu ne gariptir ki aynı sabrı ve hoşgörüyü,  kendi partisinden olanlara karşı gösterememiştir.

   Yine örnek vereyim.

   2014 seçimlerinde aday adaylarıyla olan kavgasından dolayı 8 ilçeyi CHP’ye kaybettirmesi.

   CHP’nin Bornova İlçe Başkanlığı seçimlerinde partilisine “Adam mısın şalgam mı?” demesi.

   CHP eski Milletvekili Mehmet Ali Susam ile yaptığı kavgada,  yine “Adam mısın lan sen” sözlerinin gündeme damga vurması ve bu olayın ülke genelinde partisine puan kaybettirmiş olması. 

   Bir benzer tartışma, CHP’li eski Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ile yaşanmıştı.

   Yine bir toplantı sırasında tıkanan Kocaoğlu, kendi partisinin Belediye Başkanı Tahir Şahin’e adamlıktan başlayıp ağza alınmayacak hakaretler savurmuştu.

   Uzun lafın kısası Kocaoğlu bunu hep yapıyor. Bence CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu son Fuar krizinin ardından, Kocaoğlu’na karşı artık ağırlığını ortaya koyup “Arkadaş bu parti seni 3. Kez Belediye Başkanı yaparak onore etti ama sen bunun kıymetini bilemedin. CHP ile senin ne alıp veremediğin var?” diye sormalı ve gereğini yapmalıdır. Aksi halde Kılıçdaroğlu’nun bir lidere yakışır biçimdeki son süreçteki çıkışları, ciddi biçimde sorgulanır olacak ve onca emek heba olacak. Önümüzde kritik seçimler var ve bu anlayışla İzmir’de iktidar olmanın yolu gittikçe zorlaşıyor. Benden uyarması…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR