Yukarı
1

Sinan Kara

Utanma yok mu sizde?

30 Eylül, 2017

   CHP’de yapılan delege seçimleri parti içerisinde derin yaralar açmaya devam ediyor. Belediye’de çalışıp, Belediye Başkanlarının destek verdiği listeyi desteklemeyen delegeler ya işten atılıyor ya da sürgün ediliyor.

   Biliyorsunuz ilk olarak, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce karşı listeden İlçe Başkanlığına aday olan Vural Gezer’i şantiyeye ve aynı listede yer alan Mine Bilir Şahin’i de gece yarısı nöbet tutmak üzere erkekler tuvaletine sürgün ettirmişti.

   Böylelikle Mustafa İnce İzmir’de CHP’li Belediyeler arasında, işçinin ekmeğiyle oynama sezonunun başlama vuruşunu da yapan isim olmuştu.

   Sadece İnce ile sınırlı kalınır mı?

   Peşinden Çiğli geldi. Kamuoyunda en çok tartışılan Belediyelerden birisi olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’da yine karşı listede yer alan Yeşim Koçhan’ın ekmeğiyle oynayarak işinden etti.

   İddialara göre, Çiğli Belediyesinde daha önceki Temizlik şirketinin FETÖ’cü çıkması nedeniyle anlaşma feshedilmiş, bunun üzerine yeni bir şirketle anlaşmaya gidilmişti. Delege seçimlerinde karşı listede yer alan Koçhan’ın bu şirket üzerinden işe alımı yapılmadı ve işine son verildi.

   Malumunuzdur, Çiğli’de en çok tartışılan konulardan birisi de Bankamatik çalışanlar olmuştur. Birçok ismin yanı sıra,  İlçe Başkan Zeynel Mertoğlu’nun bile bankamatik olduğu ortaya çıkmıştı. Hal böyle iken, emeğinin ve alın terinin hakkını verenleri de işten atmak ayrı bir aymazlık değil de nedir?!

   Bir diğer yer ise Dikili.

   Geçtiğimiz günlerde kadın çalışanına yönelik “taciz skandalı” iddiasıyla gündeme gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da işçinin ekmeğiyle oynayan Başkanlar Listesinde yerini aldı.

   Tosun, kendisinin destek verdiği listeye karşı bir başka listede olan Belediye çalışanı Deniz Ötürk’ü Zabıta biriminden alarak temizlik işlerine sürdü.

   Ne büyük bir çelişkidir ki bu üç Belediye Başkanı da Adalet Yürüyüşüne kısmen olsa da katılıp Kılıçdaroğlu’nun arakasında yürümüştü. Akla gelen soru, Adaletsizlikte sınır tanımayan bu isimlerin o yürüyüşe katılması sadece gösteriş için miydi?

   Bu resimlere bakarken bir ilginçlik var ki, lütfen onu da kaçırmayın. Alttaki 2. Nolu fotoğrafta Adalet Yürüyüşünde Mustafa İnce, yanı başında bulunanlar ise sürgün ettiği Vural Gezer ve Mine Bilir Şahin ile birlikte Türk Bayrağını taşıyor. Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz sözünü anımsatan cinsten bir fotoğraf karesi olmuş.

   İbret olsun diye fotoğrafları paylaşıyorum..

   Şimdi bu üç başkana buradan bir çift lafım var.

   Hiç utanma arlanma yok mu sizde?

   O Belediyeler sizin Babanızın Çiftliği mi?

   Bilmez misiniz ki hayatta en büyük kötülük insanların aşı ve işiyle oynamaktır. Birçok AKP’li başkanın topluma dayattığı Adaletsizliklerin benzerini uygulamak, CHP’li Belediye Başkanına yakışıyor mu?

   Ayıptır ayıp. Ya tarafsız biçimde oturduğunuz koltuğun hakkını verin, ya da bırakın gidin. Çünkü bu halk sizin saçma sapan işlerinizi konuşmak zorunda değil…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR