Yukarı
1

Sinan Kara

Bornova’da ne olur?

11 Kasım, 2017

   CHP İzmir’de oldukça tartışmalı geçen delege seçimlerini geride bıraktık. Şimdi kongreler dönemine giriyoruz. Birçok ilçe de mevcut başkanlar adaylığını açıkladı şimdi sırada diğer olası isimler var. Adaylık açıklamasında en belirgin yerlerden birisi de Bornova. O nedenle yazımızı bu ilçemize ayıralım diye düşündüm.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçesinde mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Osman Koçanalı ve son olarak Adnan Hocaoğlu adaylığını açıklamış durumda.

   Peki, bu üçlü arasındaki yarış nasıl geçer?

   Bilindiği gibi, Nevzat Kavalar daha önce Aziz Kocaoğlu’nun karşısında olan bir adaydı. Sadece kazanmış olduğu İlçe başkanlığı adaylığında değil, kaybettiği İl Başkanlığı adaylığı sırasında da Kocaoğlu’na karşı mücadele verdi. Yani Kocaoğlu o gün müdahil olmamış olsaydı Kavalar İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isimdi.

   Şimdi Kavalar yeniden İlçe Başkanlığına aday ama bu kez farklı bir şekilde. Bu kez Kocaoğlu ile birlikte hareket ettiğini ima ediyor. Ama Kocaoğlu’ndan bu yönde “Kavalar’ı destekliyorum” diye bir işaret gelmiş değil. Kocaoğlu’nun Kavalar’a sıcak bakmadığı belirtiliyor.

   Öte yandan Kavalar’a örgüt içerisinde ciddi eleştiriler de yok değil. Bu eleştirilerin başında, her iki oğlunu birden Büyükşehir’de işe yerleştirmesi geliyor. Bu durumun tepki gördüğü ve seçimlere yansıyacağı ifade ediliyor.

   Bir diğer adaylığını açıklayan isim Adnan Hocaoğlu. Geçmişte Çiğli Belediyesine bağlı Kafesan şirketinin Genel Müdürlüğünü yapan Hocaoğlu, 2009 yılında da CHP’den Bornova Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Hocaoğlu’nun CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın adayı olduğu ifade ediliyor. Sındır ile Kocaoğlu arasındaki rekabet öteden beri var ama bu rekabetin bu kez yaşanmayacağı yönünde bilgiler de var. Öyle ki, bir birleşme olasılığından bahsediliyor.

   Bu olasılık şöyle tarif ediliyor. Bir diğer aday olan Osman Koçanalı, uzunca yıllar CHP’ye emek vermiş isimlerden birisi. Koçanalı’ya birleştirici güç olarak bakılıyor. Kocaoğlu’nun önceki yıllarda Koçanalı’yı aday yapmak istediği ancak bu teklifin “iş yoğunluğu” gerekçesiyle o günlerde kabul görmediği belirtiliyor.

   Tam da bu anlamda hazır sırası gelmişken, Kocaoğlu’nun ve birlikte hareket ettiği Olgun Atila’nın, Kavalar’a değil Koçanalı’ya destek vereceği konuşuluyor. Kamil Okyay Sındır’ın adayı olduğu iddia edilen Hocaoğlu’nun da son düzlükte Koçanalı lehinde çekileceğine ve birlikte hareket edeceklerine dair söylentilerin olduğunu da, şimdiden ifade etmiş olalım.

   Bornova’da örgüt içerisinde konuşulanlar ve olası hesaplar şimdilik bu yönde. Böyle bir tablo gerçekleşir mi, onu da birlikte bekleyip göreceğiz…

   Diğer ilçelerde yapılacak olan Kongrelerle ilgili değerlendirmelerim devam edecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR