Yukarı
1

Sinan Kara

Hafta sonu saflar netleşecek…

05 Aralık, 2017

   CHP İlçe Kongrelerinde sona doğru yaklaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde İzmir CHP’de İl Kongresi için safları netleştirecek dört büyük kongre var. Bunlardan birisi Karabağlar, diğerleri ise Buca, Karşıyaka ve son olarak Çiğli..

   Bu ilçeler ile ilgili edindiğim kulis bilgilerini paylaşayım..

   Karabağlar’da üç adaylı yarış..

   İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’da konuşulan üç aday var.

   Bunlardan birisi mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız. Belediye Başkanları Aziz Kocaoğlu ve Muhittin Selvitopu ile birlikte hareket ettiği söylenen Yıldız, favori isimlerden birisi olarak göze çarpıyor.

   Yıldız’ın rakipleri arasında geçen diğer isimler ise Necati Akpınar ve Onur Utkan İlçi. CHP çevreleri, son düzlükte yarışın Yıldız ile Akpınar arasında geçeceğini, Yıldız’ın şanslı olduğunu dile getiriyor.

   Buca’da durum nasıl?

   Kongre yarışı, mevcut İlçe Başkanı olan Çağdaş Kaya ile Kasım Akdağ arasında geçecek. Kaya’nın favori olduğu her ne kadar ifade edilse de, Akdağ’ın ciddi bir rakip olduğu da ayrıca dile getiriliyor.

   CHP kulislerinde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın Çağdaş Kaya’ya, Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ekibinden bazı kişilerin ise Kasım Akdağ’a destek verdiğine dair iddialar var. Şimdiden kazanacak olan ismin kim olacağını kestirmek oldukça zor. Ancak görünen o ki, bu Pazar günü yapılacak kongrede her iki tarafı da sıkı bir yarış bekliyor.

   Karşıyaka’ya operasyon mu çekiliyor?

   Bu hafta sonu İzmir’deki en kritik kongrelerden birisi de Karşıyaka’da yapılacak. Bornova’da yapılan tartışmalı kongrenin ardından gözler şimdi bu ilçeye çevrilmiş durumda. Bir tarafta mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve bir diğer tarafta ise son dakika adayı olarak çıkarılan Serdar Koç’un kazanması için çalışan bir başka ittifak var.

   İddialara göre bu ittifakın perde arkasında Aziz Kocaoğlu, sahada ise Alaattin Yüksel ve Hasan Karabağ’ın isimleri geçiyor. Koç’a destek verilmesi için, bu isimlerin Karşıyaka delegesi ile irtibat içerisinde oldukları dile getiriliyor. Karabağ’ın da bu iddiaları yalanladığı ifade ediliyor. Öte yandan Uğur Yıldırım’a ise en açık destek veren isimler arasında, eski İl Başkanı Ali Engin ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın olduğu biliniyor.

   Çiğli karışık..

   İzmir’de delege seçimlerinde tartışmanın merkezi haline gelen Çiğli’de henüz bir konsensüs sağlanamadı. Beyaz liste seçimi açık ara farkla kazanmıştı. Aralarında Erkan Akar, Mert Özcan ve Utku Gümrükçü’nün olduğu isimler aynı listeden aday olarak göze çarpıyor. Bu isimler arasında bir uzlaşma sağlanması bekleniyor.

   Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği ve mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun bulunduğu mavi listeden ise şu ana kadar bir aday çıkmış değil. İddialara göre karşı (beyaz) listeden kopacak bir adaya destek verileceği belirtiliyor…

   Hafta sonu yapılacak olan Karabağlar, Buca ve Karşıyaka kongrelerini izleyip, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerim devam edecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR