Yukarı
1

Sinan Kara

Kazanırken kaybetmek…

08 Ocak, 2018

   CHP İzmir İl Kongresi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kamu gücünü kullanarak, iliklerine kadar bulaştığı seçimi, aday çıkardığı Deniz Yücel kazandı.

   Bu kaçıncı Kocaoğlu dönemi demenin artık faydası yok. Çünkü her türlü alavere, dalavereyi kendisinde hak gören bir anlayışın, sürekli kazandığı bir seçim sonucunu konuşmak anlamsız geliyor. Daha da acısı, böyle bir zihniyete teslim olmuş bir Genel Başkan ve Genel Merkez varken, söylediklerimiz maalesef hiçbir anlam ifade etmiyor.

   Ama şunun da iyi bilinmesi gerekir ki, dün o salonda kağıt üzerinde Kocaoğlu ve dar grubu kazanmış olsa da o kongrenin asıl kaybedeni, ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.

   Neden mi?

   Çünkü baskı, hile ve hurda sonucu elde edilen bir sahte zafer ile yine büyük küskünlükler yaratıldı.

   Hatırlayanlar vardır, daha önce de benzeri süreçler olmuştu, sonrasında ise 8 ilçe kaybedilmişti. Şimdi aynı sürecin bir tekrarı daha ortaya çıktı.

   Önümüzde 2019 Yerel seçimleri var. O seçimlerde bırakın 8 ilçenin geriye kazanımını bu rakam 12 veya 15’lere çıkarsa buna kimse şaşırmasın. İzmir’de her seçimde oyunu arttıran bir AKP var. Ayrıca İYİ parti gerçeğinin de olması cabası..

   Yani bu küskünlüklerin CHP’ye zarar vermesi gibi bir seçeneğin olmasını da, bundan böyle ben gayet doğal karşılarım. Öyle ya, yıllarca bu parti için her türlü emek harcayanların siyaset yapma hakkını gasp edeceksin sonra da neden küstün diye soracaksın. Yok öyle dava!

   Özetle, bunun sorumluluğu küskünlerde değil bu küskünlükleri yaratan dalaverecilerden sorulmalı. Ama bunu soracak irade var mı?

   Maalesef yok!

   Dün o kongre salonunda seçim kazandık diyenler kişisel açıdan kazanmış olsalar da, bir bütün olarak o seçim kaybedilmiş bir seçimdir. Yakın zamanda bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz..

   Bu partide alanlarda hiçbir emeği ve alın teri olmayan Deniz Yücel gibi birisi paraşütle getirilip İl Başkanı yapılabiliyorsa, İl Başkanlığını bırakıp kaçan Alaattin Yüksel gibi birisi hala Kurultay delegesi olabiliyorsa, kimse kusura bakmasın CHP bitmiş demektir. Geçmiş olsun…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR