Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir bu isimlere mahkum mu?

01 Şubat, 2018

   CHP Kurultayına çok az bir süre kala İzmir’den Parti Meclisine girmesi olası isimler de ortaya çıkmaya başladı. Bu isimlerden bazıları adaylığını açıklarken bazıları da Kocaoğlu’nun referansı ile Kılıçdaroğlu’nun listesinden girmek için işaret bekliyor.

   PM için Kamuoyunda anılan isimler şöyle.

   Adaylığını açıklayanlar:

   İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit ve Atila Sertel

   Mevcut PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Av. Nilay Kökkılınç, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu..

   İddialara göre Kocaoğlu’nun istediği isimler:

   CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP PM Üyeleri Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç, CHP YDK Üyesi Şehrazat Mercan, CHP İl eski Başkanları Ali Engin ile Asuman Ali Güven, CHP Gaziemir Eski Başkanı Umut Tekin, CHP İl eski Sekreteri Yekta Varnalı ve CHP İl eski Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi…

   Bir iki isim dışında, her iki açıdan da ortaya çıkan veya ortaya atılan isimlere bakınca, “İzmir’de başka isim mi kalmadı?” dememek mümkün değil…

   Aziz Kocaoğlu’nun Belediye olanaklarıyla müdahil olduğu İl Kongresinden ancak böyle bir yapı ortaya çıkabilirdi. Örgütün olmadığı yerde yine o bildiğimiz “sen, ben, bizim oğlan” durumu. Yani aynı tas aynı hamam.

   Kocaoğlu’nun dışında hareket edenlerden olan Tacettin Bayır ve Şakir Başak gibi isimler belki listeyi delebilir ama bunların dışındaki adayların şansı çok zor gibi görünüyor.

   Ancak bir taraftan da gönül isterdi ki, zaten temsiliyet hakları olan Milletvekilleri ve İl/İlçe Örgütü Başkanlarının, katılımcı siyaset adına bu yarışa girmemeleriydi. Neyse..

   Bence asıl mesele Parti Meclisinin ötesinde yerel seçimlerde Kocaoğlu’na tekrar yetki verilme olasılığıdır. Böyle bir tercihte kaybedilen ilçe sayısının daha da artması hiçte sürpriz olmaz. Sırf bu anlayış yüzünden siyaset yapma hakkı bulamayan birçok kişinin CHP’ye oy vermeyeceği gerçeğini, tüm uyarılara rağmen maalesef Kılıçdaroğlu görmedi veya görmek istemedi. Kurultay sonrası yerel seçim hazırlıkları ufaktan hareketlenmeye başlayacak. Bakalım Belediyelerde değişim olacak mı yoksa aynı çark devam mı edecek. Hep birlikte göreceğiz..

   Değişim olur mu?

   Kurultay yarışında Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi aşikar. Bu delege yapısıyla aksini düşünmek zaten mümkün değil. Dört adaylı yarışta en ciddi rakip Muharrem İnce görünse de, Kılıçdaroğlu’nun bu yarışı rahat kazanacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyelim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR