Yukarı
1

Sinan Kara

İl Başkanı ve 8 kayıp İlçe gerçeği…

16 Şubat, 2018

   CHP İzmir’in Büyükşehir referanslı İl Başkanı Deniz Yücel’in kaybedilen 8 ilçe ile ilgili açıklamalarını okudum. Yücel "2014 yerel seçimlerinde bu ilçelerde seçimlerin neden kaybedildiğini tespit etmek lazım. Bunu yaptıktan sonra doğru tedaviyi uygulamak gerekiyor." diye bir açıklama yapmış.

   Aklıma il kongresi öncesi yaşananlar geldi.

   Kocaoğlu Yücel’i atadıktan sonra birçok partili “tecrübesiz” diye tepki göstermişti. O partililerin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Neden mi?

   Aradan 4 yıl geçti. Defalarca yazılıp çizildi, 2014 seçimlerinde 8 ilçenin neden kaybedildiğini bilmeyen mi kaldı? diye düşünürken, meğer İl Başkanının bilmediği anlaşılıyor. Yani baya bir gerilerde kalmış.

   Neyse. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır diyerek, ben buradan Deniz Yücel kardeşime o ilçelerin neden kaybedildiğini tane tane anlatıp yardımcı olmaya çalışayım.

   1- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kişisel hırs yaparak, o 8 ilçenin kaybedilmesinde en aktif rolü oynayanların başında geliyor. Örneğin, Menderes’te hali hazırda başarılı bir Belediye Başkanı varken, Asansör’de yaşanan kişisel bir tartışmadan dolayı o Belediye Başkanını engelleyerek başka bir adayı sahaya sürdü. Kendisine yapılan bu haksızlığı etik bulmayan o Belediye Başkanı ise bağımsız olarak aday oldu ve yüksek bir oy aldı. Bu ilçede CHP seçimi kaybetti.

   2- Aliağa’da ismi açıklanan aday son dakikada yine Kocaoğlu’nun ayak oyunlarıyla alaşağı edildi, yerine başka bir aday getirildi ve seçim MHP’ye hediye edildi.

   3- Selçuk’ta parti içi çatışmalar yüzünden riske edilen bir seçim Kocaoğlu tarafından görmezden gelindi ve seçim AKP’ye hediye edildi.

   4- Torbalı’da yargılanan Belediye Başkanının bir davadan dolayı ceza alması ayan beyan bilinirken, yine Kocaoğlu’nun ısrarı ile bu kişi aday yapıldı. Son dakikada gelen ceza ile seçime giremeyeceği kesinleşti ve bu kez başka bir aday sahaya sürüldü ama fayda etmedi. Kişisel hırs ve öngörüsüzlük sonucu buradaki seçim açık açık AKP’ye armağan edildi.

   5- Ödemiş’te de tıpkı diğerleri gibi CHP’li Belediye vardı. Mevcut Başkan Bekir Keskin’in çalışkan ama halka bire bir dokunamadığı ifade ediliyordu. Kocaoğlu’nun da desteklediği bir adaydı. Ne yazık ki 2014 seçimlerinde bir kayıpta burada yaşandı.

   6- Kocaoğlu ve ekibi Kiraz’da örgütü yok sayıp yine kendi adaylarını dayattılar. Maalesef burada kaybeden CHP oldu.

   7- Kemalpaşa’da AKP ve Saadet Partisinin ağırlığı göz ardı edildi. Zaten başarısız olan mevcut Belediye Başkanında ısrar edildi ve AKP seçimi kazandı.

   8- Kınık’ta kazanmasına kesin gözüyle bakılan mevcut Belediye Başkanını önce aday ilan edip daha sonra vazgeçip, yerine başka bir adayı dayatan Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel, kendilerinin ortaya çıkardığı krizi de yönetemeyerek buranında kaybedilmesinde etkin rol oynadılar.

   Durum bundan ibaret!

   Çiçeği burnunda İl Başkanı aradan geçen bunca zamana rağmen hala bu kayıpların nedenini anlayamamış ve bunların tespiti için uğraş verecekse, bence hiç zahmet etmesin dönüp Kocaoğlu’ndan özeleştiri istesin.

   İsteyebilir mi?

   Tabi ki hayır!

Kendisini o makama atayan birisinden, cesaret edip böyle bir talepte bulunması çok zor. O yüzden, bence konuyu tümden kapatsın.

Aksi halde, Kocaoğlu’nun içerisinde bulunmadığı bir özeleştiri değerlendirmesi, gerçekçi olmayacağı gibi zaman kaybından başka bir şey de olmaz. Benden söylemesi…

Not: 8 ilçenin kaybedildiği yerlerde aday gösterilmeyen bazı belediye başkanlarından talep var; "İl Başkanı bu olayı irdelemek istiyorsa bizi çağırsın, bizimle tartışmasın. Bu konuda bizi sorguya bile çekebilir ve gerçekleri de herkes öğrenmiş olur" şeklinde...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR