Yukarı
1

Sinan Kara

Güzelbahçe, bunları hak etmiyor…

10 Mart, 2018

   CHP’li Güzelbahçe Belediyesi hakkında Danıştay 1. Dairesi tarafından bir karar verildi. Kararda çok ciddi suçlamalar var. Öyle anlaşılıyor ki bu karara konu olan suçlamalar, hem CHP’yi hem de Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce ve yardımcısı Mustafa Günay’ı sıkıntıya sokacak gibi.

   Nedir o suçlamalar?

   Ö. Mustafa İnce’nin;

   1-    Lise mezunu olan Mustafa Günay’ı, atama şartlarını taşımadığı halde 1. Derece Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna atamak, bu atamanın usulsüz olduğu yolunda müfettişlerce yapılan tespit üzerine adı geçenin anılan kadroyla ilişiği kesilmesine rağmen, bu kadroyu işgal ettiği zamanda kendisince fazladan ödenen parasal hakları geri almamak.

   2-    Mustafa Günay’ın kurucusu olduğu GMH İnşaat Şirketine doğrudan temin suretiyle iş yaptırmak.

   3-    Mustafa Günay’ın gizli ortağı olduğu Efendioğlu isimli firmanın ruhsatsız çalışmasına göz yummak. Belediyenin 3 adet kepçesi varken bu firmadan kepçe kiralamak ve malzeme almak.

   4-    Mustafa Günay’ın sahibi olduğu Lafolie isimli lokantanın bulunduğu yapının kullanım alanı 3 kat arttırılmasına rağmen, adı geçen işletmeye ruhsat vermek.

   Mustafa Günay’ın,

   5-    Sevim Akat’a ait Kahvealtı isimli işyerine tadilat izni verilmezken, bu iş yerinin Mustafa Günay tarafından devranılması üzerine GMH İnşaat Şirketinin bu işyerini yıkarak yeniden yapmasına izin vermek. Bu işyerindeki faaliyet için Reska isimli bir şirkete verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatının ve işyerinin 16.3.2016 tarihinde GMH İnşaat Şirketine devrini sağlamak.

   Ö. Mustafa İnce ve Mustafa Günay’ın,

   6-    Ayşe Mayda isimli hayırseverin bağışıyla yapılan Ayşe Mayda Spor Tesislerinin halı saha, kafeterya ve soyunma odaları inşası işi İrfan İnanç Yıldız isimli kişiye verildiği halde, işin yapımında belediye işçilerini çalıştırmak.

   7-    Oğuzhan Özkaya Şirketinin ortaokul binasının tadilatını yapan Mustafa Günay’a ait şirketin tadilat sırasında gerçekleştirdiği imara aykırılıklara göz yummak.

   Mustafa Günay’ın,

   8-    Özkaya Kolejine ait lise binasının arkasında kalan Gönül Ağa Parkını bu kolejin bahçesi haline getirmek.

   9-    Güzelbahçe Kültür Merkezi içerisindeki Özkaya Koleji'ne kiralanan bağımsız bölümün, en üst katında ruhsatsız olarak idari bina inşasına, açık alanın kapatılmasına göz yummak.

   10-  Mustafa Günay’ın şirketinin yapacağı inşaat ve tadilat işleri için zorluk çıkarmadan ruhsat vermek, sorunlu inşaat ve tadilat işlerinin serbest çalışan Harita Mühendisi Ali Ekber Gül kanalıyla çözülmesini sağlamak.

   11-  2006 yılında emekli olmasına karşın, 2009 yılından sonra kamu gücünü ve kaynaklarını kendi çıkarına kullanarak mal varlığında artış sağlamak.

   12-  Ramazan ayında düzenlenen iftar yemekleri için ilçedeki Müteahhitlerden topladığı paraları kayıt altına almamak ve usulsüz olarak harcamak.

   Ayrıca kararda,

   “Dosyanın, 11 inci ve 12 inci maddelerde isnat edilen eylemler yönünden tefrik edilerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesi, 2nci, 3 üncü, 4 üncü, 5 inci, 6 ncı, 7 inci, 8 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde isnat edilen eylemler yönünden de ön inceleme yapılması için  karar ekli olarak İçişleri Bakanlığına, kararın bir örneğinin itiraz edene gönderilmesine 3.10.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” denildi.

   Temiz İzmir Derneği’nin şikayeti ile başlatılan bu süreç öyle anlaşılıyor ki, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce ve yardımcısı Mustafa Günay’ın başını ağrıtacak cinsten. Bakalım bunca suçlamanın hesabını verebilecekler mi?

   Bu suçlamalar içerisinde takıldığım yerler var. Örneğin 6. Madde.

   Bu maddede, bir dönem CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapan İrfan İnanç Yıldız’ın Belediye ile iş tuttuğu anlaşılıyor. Üstelik alınan bu işte, Belediye İşçilerinin çalıştırılması iddiası da cabası.

   Birçok maddede ise kaçak, ruhsatsız bazı hatırlı yerlere göz yummak ve yine çeşitli yöntemlerle belediyeyi zarara uğratmak iddiaları var. Hangi açıdan bakarsanız bakın üzücü olaylar. Çünkü Güzelbahçe gibi demokrasi ile iç içe geçmiş şirin bir ilçe, bu tür şaibelerle anılmayı hak etmiyor. Olayın yargı ayağı devam ediyor. Ama bunun bir de siyasi sonucu olmalı.

   CHP Genel Merkezi bu şaibeli olaylar için, gerekirse parti Müfettişi görevlendirip gereken incelemeyi biran önce yaptırmalı. Söz konusu Belediye Başkanı Mustafa İnce ile ilgili “temiz mi, kirli mi?” sorusunun cevabı bulunmalı, gerekli kanıya varılıp ve iddiaların doğruluğu belirlendiğinde partiden derhal atılmalı. Aksi halde, bu son derece ciddi iddiaların sorumluluğunu CHP Genel Merkezi de üstlenmiş olur.

   CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de artık başını kaldırıp, bu tür rahatsız edici olaylara tepkisiz kalmaması gerekir. O koltuğa oturmanın sorumluluğunu yerine getirmeli diye düşünüyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR