Yukarı
1

Sinan Kara

Mahmut Özgener, AKP projesi midir?

11 Nisan, 2018

   İzmir’in gündeminde Ticaret Odası seçimleri var. Önceki gün yapılan ilk tur seçimlerinin galibi Mahmut Özgener ve ekibi oldu. İkinci ve son tur, yani Başkanlık seçimleri ise Cumartesi günü yapılacak.

   Özgener, 25 yıldan bu yana koltuğa adeta zamkla yapışan Ekrem Demirtaş’a karşı aday. Ancak “Özgener’in arkasında AKP var” iddiaları da yaygın biçimde konuşulmaya başlandı. Bu durumdan rahatsız olanlar “Ticaret odası AKP eliyle siyasallaşıyor mu?” kaygısı taşımaya başlamış durumda.

   Peki, doğruluk payı var mı?

   Bu sabah AKP’ye yakın bir gazeteci ile görüştüm. Özgener’i destekleyen ve yakınında olanları saydı bana. Bu isimler Binali Yıldırım’ın danışmanı Ömer Sertbaş, AKP İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, AKP eski İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, AKP İl Başkan Yardımcısı Bilal Doğan, AKP İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır.

   Bu arada AKP eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı da saymadan geçmeyelim. Sosyal Medya sayfasında Özgener’e atfen “İzmir Ticaret Odasında yeni bir dönem: Değişim diyerek yola çıkan”Bi’rey” diyerek yolumuzu ve İzmir’in ufkunu açan MAHMUT ÖZGENER Kardeşimiz Komite seçimlerini ezici üstünlükle kazanmıştır. Tebrik ederiz,yolu açık olsun...” sözleri de, açık bir desteğin ifadesidir.

   Görüştüğüm gazeteci arkadaş şu önemli bilgiyi paylaşmadan da edemedi; Özgener direkt olarak Ankara’dan AKP’nin Projesi değil, İzmir’den birkaç kişi tarafından Ankara’ya rica ile sunulan ve destek alınan bir projedir…

   Özgener’i savunanlar her ne kadar bu seçimin AKP ile bir ilgisi yok deseler de görüntü ve uygulamalar tam tersini gösteriyor. Özgener’in etrafındaki kurmaylara bakınca, böyle bir kanıya varmak hiçte zor değil. Çünkü neredeyse tamamı AKP’li..

   Diğer yandan İzmir’de bazı gazeteciler de bazı gerçekleri örtbas etmenin uğraşı içerisinde. Örneğin, Son söz den Fatih Yapar ve Ege Postası’ndan Halit Tunç gibi.

   AKP’ye yakınlığıyla bilinen Fatih Yapar, Özgener’i “Aldığı görevlerde başarılı bir kişilik” olarak göstermenin gayretine soyunmuş gibi. Özgener’in “girdiğim hiçbir işi yarım bırakmadım, başkan olduktan sonra da belediye başkanlığı için burayı bırakmayacağım” sözünü ön plana çıkarmayı adeta görev bilmiş. Oysaki, işin gerçeği hiçte öyle değil. Özgener’in Futbol Federasyonu Başkanlığındaki görevini yarım bırakıp gittiğini, ayrıca Expo 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanlığı görevini de yine yarım bırakıp istifa ettiğini unutmak mümkün mü?!

   Ayrıca seçimlerin siyasallaştığını ancak bunun CHP ve AKP arasında eşit şartlarda sürdüğüne de vurgu yapıyor. Bir taraftan topu tüfeği ile bu işe soyunan Hükümet, diğer taraftan da Belediye Başkanlarının çıkıp açık destek vermekten çekindiği bir ortamdan eşit mücadele diye söz etmek ayrı bir garabet..

   Fatih Yapar ya bunları bilmiyor veya biliyor ama yazmak işine gelmiyor.

   Gelelim AKP’ye yakın diğer bir gazeteci Halit Tunç’un 27 Aralık 2017 tarihindeki yazısına..

   Bakın Tunç, Özgener hakkında o dönemde neler söylüyor…

    “ÇOK ÖNEMLİ NOT…

   Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken ortada ilginç isimler dolaşıyor. Örneğin; Mahmut Özgener.

   Bu muhterem zatı ‘Ak Parti adayı’ diye kimler sunuyor, neden sunuyor?

   Mahmut Özgener ne zaman nasıl Ak Partili oldu? EXPO 2020 sürecinde neden ve kimlerle birlikte yönetim kurulundan istifa etti. Futbol Federasyonu Başkanlığı dönemi için kimler ne yazdı, ne konuştu?

   İzmir’in seçkinleri, en zengin, en elit tabakası Mahmut Özgener’ e Ak Parti etiketi yapıştırıp, gazetelerin köşe yazarlarına neden ihtişamlı yorumlar yazdırıyorlar? Mahmut Özgener’in Ekrem Demirtaş karşısında şansı nedir? Bütün bu soruların cevabını bir sonraki köşe yazımda okuyacaksınız.”

   Tunç soruların cevabını bir sonraki yazımda okuyacaksınız diyor ama her ne hikmetse devamı gelmiyor…

   Ve henüz önceki gün yine aynı konu ile ilgili kaleme aldığı yeni yazısına şimdi bakalım. Aynen şunları yazıyor..

   ‘’İzmir Ticaret Odası’ ndaki Değişim Yerel Seçimleri Etkiler mi?”

   Hem de çok etkiler. Dün CHP eski İl Başkanının, bazı milletvekillerinin, ilçe belediye başkanlarının, teşkilat mensuplarının telaşına, olağanüstü çabasına bütün işadamları tanık oldu.

   Kalenin duvarları çöktü beyler.

   Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli vekillerimiz de tabii ki boş durmadılar.

   Sahada en çok gördüğümüz Mahmut Atilla Kaya bence ekip ve takım oluşturma da sınavı yine başarıyla geçmiştir.

   İzmir Büyükşehir Belediyesi artık daha yakındır. Bu sonuçlar ise çok önemli bir motivasyon aracıdır. Bütün bunları yazarken…

   Artı 90 dakikada Ekrem Demirtaş’tan uzatma süreleri golü yemeye hiç tahammülümüz yok.

   Şimdi burada garip bir durum var Halit Tunç’un Mahmut Özgener ile ilgili ilk yazısına mı, yoksa bugün Özgener’li ekibin “Kaleyi çökerten” hamlesi olarak yorumladığı son yazısına mı inanalım?

   Neyse…

Tüm bu yazılanlardan da anlaşılacağı gibi Mahmut Özgener’in apaçık bir AKP Projesi olduğu gün gibi ortada. İşin perde arkasında yerel seçim hesapları mı var? Onu da zamanla göreceğiz.

   Ha bunda ne var diyeceksiniz. AKP’nin desteğini almak sakıncalı veya kötü bir durum mudur?

   Elbette değil.

   Kötü olan polyannacılık oynamaktır. Kötü olan, çıkıp mertçe “Evet AKP Hükümetinin açık desteği ile Ticaret Odası Başkanlığına aday oldum” demekten sakınmaktır…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR