Yukarı
1

Sinan Kara

O uyarının adresi, Aziz Kocaoğlu olmalıydı…

16 Nisan, 2018

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi açılışlar yapmak üzere 2 günlük bir İzmir programı gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Balçova Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, ‘Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nun açılışına da katıldı ve burada önemli bir konuşma yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda CHP’lilerle buluşan Kılıçdaroğlu 2019 için, “Kavgaya yer yok. Belediye başkanı da ilçe başkanı da ikisi de oturacak hedefe kilitlenecek" dedi.

   Dedi demesine ama uyarının ilk adresi Kılıçdaroğlu’nun, o an solunda oturan kişi olmalıydı. Yani Aziz Kocaoğlu..

   Mesajın verildiği an, işin komik yanı aynı masada oturanların da kavgalı olmaları. Bu tür önemli bir mesajın böyle bir masadan verilmesi de fena halde trajikomik kaçmış.

   Fotoğrafı özetleyelim. Masada, Kocaoğlu’nun kavgalı olduğu bilinen İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Çalkaya var. Yani 5 kişilik yerde 3 kişi zaten kavgalı. O nedenle Sayın Kılıçdaroğlu asıl mesajı dibinde oturan Kocaoğlu’na vermeliydi. Çünkü “Büyük Başkan”ın CHP’lilerle kavgalı listesi o kadar çok ki, sıralamaya kalksak zaman yetmez. CHP’lilerle dedim çünkü AKP’lilerle arası çok daha iyi. O kadar iyi ki,  16 Nisan Referandumunda kaybedilen seçimin üzüntüsünün yaşandığı bir günde, Kordon’da AKP’li yandaş bir işadamı ile tavla oynayacak kadar da umarsız.. Neyse…

   Gelelim ziyaretin bir başka tuhaf ve dikkat çeken fotoğrafına..

   Sözde CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u bilirsiniz. Sözde dedim çünkü Belediye Başkanı olduktan sonra, CHP’li olduğu konuşuluyor. Bu kişiyi bilmeyenlere önerim, Google’a “Taciz”, “Yolsuzluk” ve “FETÖ” yazmaları yeterli. Yazınca, bu kişi hakkında çıkan iddialar ve haberleri görmek mümkün.

   Bu kişinin hakkında İçişleri Bakanlığı ve Dikili Adliyesinde, çok sayıda soruşturma ve davanın olduğu da ayrıca iddia ediliyor. Yani CHP açısından adeta pimi çekilmiş bomba gibi. Şimdi şu fotoğrafa bir bakalım. Fotoğrafta ismi çok sayıda şaibeli işlerle anılan bu kişi, protokolde tam da Kılıçdaroğlu’nun önüne oturmuş. Bence, oldukça riskli bir fotoğraf. Çünkü bu şahıs yüz kızartıcı suçlar işlemekle itham ediliyor. Yarın bu suçlamalar yargı önünde ayyuka çıkarsa ve bu fotoğraf yandaş medyanın diline düşerse, kim verecek bunun hesabını?

   Hadi diyelim o kalabalıkta Kılıçdaroğlu bu ayrıntıyı doğal olarak göremiyor. Peki, CHP İl Örgütü uyuyor mu?

   Aynı karede poz veren Belediye Başkanları ve Parti Yöneticileri bu kişiyi bilmiyorlar mı?

   Bal gibi biliyorlar ve maalesef birçoğu bu eğreti durumu içerisine sindirebiliyor. Üç maymunu oynuyorlar. Ama bu tür görüntülerden vatandaşlar rahatsız. Sosyal Medyada paylaşılıyor ve eleştiriliyor.

   Mesela ben olsam bir santim bile yanıma yaklaştırmazdım. Git aklan da gel kardeşim derdim. Ama bunlarda nerde bunu diyebilecek irade?

   Umarım bu yazıdan sonra biraz daha dikkat edilir. Aksi halde bu tür rahatsız edici görüntüleri, yakaladıkça yayınlayıp yorumlamak çokta zor değil. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR