Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Başkanlık için muhtemel adaylar… (1)

17 Ağustos, 2018

    CHP’de Kurultay tartışmaları şimdilik dindi. Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yanlıları yerel seçimlere odaklanmış durumda. Muharrem İnce ve destekçileri her ne kadar “Tüzük Kurultayı yapalım, bu sırada tüzükteki delege imzasını içeren çoğunluk oranını düşürelim” niyetinde olsalar da, bunun şimdilik mümkün olmadığı anlaşılıyor. Çünkü İnce taraftarları içerisinde de “Yerel seçimleri bekleyelim” diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

   Öyle anlaşılıyor ki CHP yerel seçimlere, Kılıçdaroğlu ve ekibinin yönetiminde girecek. Yani bir anlamda bu Kılıçdaroğlu’nun da son şansı olacak.

   Şimdi biraz yerele dönelim. Yani güzel İzmirimize..

   Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu’nun artık şansının olmadığı görülüyor. Kendisini 2014 yılında aday yapan Kılıçdaroğlu’na karşı İnce’nin yanında yer alıp isyan bayrağını açması var olan şansını da kaybetmesine neden oldu. Deyim yerindeyse, kendi ipini kendisi çekti. Çünkü Kocaoğlu’nu o koltuktan indirmek oldukça zordu.

   Bilenler bilir muhterem bu tür durumlarda her türlü tehdit ve şantaj araçlarını devreye koymakla ünlüdür. Umarın yine bu yola başvurmaz ve umarım Kılıçdaroğlu yine aynı hatayı yapıp bu kişinin çirkin yöntemine teslim olmaz. Umarım diyorum. Çünkü İzmir için en hayırlısı Kocaoğlu’nun tekrar aday yapılmamasıdır.

   Peki, İzmir’in patronluğu için kimlerin adı geçiyor. Kimler bu koltuğa göz kırpıyor?

   Kurultay tartışmaları sırasında iki Belediye Başkanının Kılıçdaroğlu’ndan yana safını belli ederek yaptıkları ilk çıkış dikkatlerden kaçmadı. Birisi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur. Bir diğeri ise Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ. Her iki Başkanın ismi de Büyükşehir için, parti içerisinde sıkça konuşulmaya başlandı. Ayrıca mevcut CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın da ismi geçiyor ama “eğer olacaksa neden Vekil oldu?” diyenler de var. Diğer mevcut Vekiller içerisinde talipli çıkar mı onu da zamanla görüp değerlendireceğiz.

   Bu isimlerin dışında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı. Vardı diyorum çünkü Soyer, aynı Kurultay sürecinde tepki göstermekte diğerlerine göre çok daha gerilerde kaldı. Bir süre renk vermeyip ortamın sakinleşmesini bekledi. Bu durum kendisi için “Her iki taraf içinde Garantici davrandı” yorumlarına neden oldu. Büyükşehir için şimdilik bu isimler geçiyor. Bir süre sonra sayının çok daha artacağı konuşuluyor.

   Yazı birkaç bölüm şeklinde devam edecek. Bir sonraki yazımızın konusu İzmir’in Metropol ilçeleri Karabağlar, Buca, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Konak ve Gaziemir olacak. Buradaki mevcut Belediye Başkanlarının başarı durumunu ve bu ilçelerdeki muhtemel adayları geniş biçimde kaleme alacağım. Ve daha sonrasında ise sırasıyla diğer ilçeler gelecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR