Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Başkanlık için muhtemel adaylar… (5)  

07 Eylül, 2018

   31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday olabilecek aday adaylarını yazmaya devam ediyoruz. Bu yazımızın konusu İzmir’in Karaburun, Çeşme, Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçeleri…

   Karaburun’dan başlayalım..

   Önceden 2 dönem Mordoğan Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Çakır, Mordoğan’ın Karaburun’a bağlanmasından sonra 2014 yılında yine CHP’den bu kez Karaburun Belediye Başkanlığına seçildi. Üçüncü dönemini tamamlayan Çakır’ın tekrar aday olmayacağı konuşuluyor. Çakır’ın yerine aday olacak isimler arasında CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, CHP Konak ve Büyükşehir Meclisi Üyesi Av. Ali Büyükkayıkçı ve bir önceki Belediye Başkanı Serdar Yasa’nın ismi geçiyor.

   Parti içerisindeki kulis bilgilerine göre, Karaburun’da eski Başkan Serdar Yasa’nın şansının yüksek olduğu dile getiriliyor.

   Çeşme’de durum karışık..

   Daha önce 2 dönem Alaçatı Belediye Başkanlığı yapan ve Belde Belediyelerinin kapanmasından sonra Çeşme Belediye Başkanı olan Muhittin Dalgıç, CHP’den 3 dönemdir Başkan seçiliyor. Dördüncü dönem için ise parti içerisinde tekrar şans verilmeyecek adaylardan birisi olarak gösteriliyor.

   Öte yandan Çeşme’deki hizmet açısından da yoğun eleştirilere uğrayan Muhittin Dalgıç uzun bir süre Kocaoğlu ile birlikte ekip arkadaşlığı da yaptı. Muharrem İnce’nin başını çektiği imza sürecinde ise İnce'den yana tavır aldığı iddia edildi.

   Kimler konuşuluyor?

   Çeşme’de Belediye Başkanlığı koltuğu için mevcut ilçe başkanı Ekrem Oran’ın adı geçiyor. Tuncay Özkan ekibinden olan Oran için Özkan’ın Genel Merkez’de Çeşme için yoğun kulis içerisinde olduğuna dair iddialar var. Adaylık için ismi geçenler arasında bir diğer isim ise CHP’li Meclis Üyesi Banu Ayhan’ın olduğu konuşuluyor. Öte yandan Ayhan'ın İnce'den yana imza verdiği ve bundan da başkan Dalgıç'ın haberdar olduğu belirtiliyor. Şimdilik Çeşme’de isimler bu kadar. İleriki süreçte yeni aday adaylarının ortaya çıkabileceği aşikar.

   Seferihisar’da ne olur?

   İki dönemdir Belediye Başkanlığını sürdüren Tunç Soyer, kültürel etkinlikler açısından adından övgü ile söz ettirirken, aynı başarısını Seferihisar’a temel hizmetler açısından sürdüremediği için eleştiriliyor. Belediyeye ait çok sayıda mülk ve arsasatışı yapmasına rağmen belediyenin borç batağında olduğu, karşılığında ise kalıcı eser olarak Seferihisar’a bir şey bırakmadığı yönünde tenkitler var. Soyer’in ismi Büyükşehir için geçiyor ancak hizmet anlamında Büyükşehir’in çok fazla geleceği için şansının zor olduğu da konuşuluyor.

   Her şeye rağmen Kılıçdaroğlu’nun Soyer’i tekrar Seferihisar için aday göstereceği tahmin ediliyor. CHP’de Seferihisar için Soyer’in dışında şimdilik başka bir aday adayının da ismi geçmiyor.

   Menderes’te çözüm arayışı..

   Önceki dönem CHP’nin elinde olan Menderes Belediyesi Aziz Kocaoğlu’nun ihtirası yüzünden AKP’ye kaptırılmıştı. O dönemin başarılı Belediye Başkanı Ergun Özgün, Kocaoğlu’nun kişisel takıntısı yüzünden aday yapılmamış, bu yüzden CHP seçim kaybetmişti. Bu ilçemizde CHP’nin tekrar seçim alabilmesinin yolu, çıkarabilecek iyi bir adaya bağlı. Aday adayları arasında eski Milletvekili Musa Çam’ın ismi de geçiyor. Çam’ın bölgede çalışmalara başladığı kaydediliyor. Bir diğer isim mevcut İlçe Başkanı Ahmet Pala. Ancak Pala’nın seçim alabilmesinin zor olduğu iddia ediliyor.

   Menderes’te daha önce Başkan yapılmayan Ergun Özgün’ün tekrar CHP’ye geri dönmesini sağlamak için çalışmaların olacağı yönünde bilgilerin de olduğunu ayrıca belirtmek gerekir. Bu çalışma başarılı olduğu takdirde Özgün’ün tekrar aday gösterilip, Belediyenin açık ara farkla tekrar CHP’ye kazandırılacağı hesapları yapılıyor..

   Selçuk’tan uzlaşı çıkar mı?

   Uzun dönem CHP’nin elinde olan Selçuk’ta parti içi hesaplaşma yüzünden Belediye AKP’ye kaptırılmıştı. Geçmiş yıllarda üst üste 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan H. Vefa Ülgür’ün 2014 yerel seçimlerinde dördüncü dönem aday yapılmasından dolayı parti içerisinde çatlak ortaya çıkmış, bu durum AKP adayı Zeynel Bakıcı için fırsata dönüşmüştü.

   Konuşulan aday adayları..

   Selçuk’ta eski Başkan H. Vefa Ülgür’ün adı yine adaylık için geçiyor. Ancak Ülgür’ün tekrar aday yapılması durumunda yine aynı senaryonun yaşanacağına dair kaygılar var. Ayrıca Ülgür’ün desteğiyle seçilen İlçe Başkanının imza sürecinde Muharrem İnce’ye destek vermesi de ayrı bir dezavantaj olarak görülüyor.

   Bu ilçemizde bir diğer aday adayı ise CHP’li kadın Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Şengel. Aynı zamanda hukukçu olan Şengel’in Kocaoğlu’nun ekibinden olduğu göz önüne alınmadığında, adaylık için şansının yüksek olabileceği konuşuluyor. Bilindiği üzere Şengel’in ismi, Kocaoğlu’nun Selçuk için düşündüğü aday olarak parti kulislerinde dile getiriliyordu.

   Öte yandan Selçuk’ta aday adaylığı için eski İlçe Başkanı Hasan Uysal ve Emir Cömert’in isimleri de geçiyor…

   Yazı dizimiz devam ediyor. Bir sonraki yazımızın konusu İzmir’in Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Kemalpaşa ilçeleri olacak. Bu ilçelerdeki mevcut durumu ve muhtemel adayları kaleme alacağım. Daha sonrasında ise sırasıyla diğer ilçeler gelecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR