Yukarı
1

Sinan Kara

Metropol İlçelerde kimler konuşuluyor?

31 Ekim, 2018

   CHP İzmir’de Büyükşehir ve İlçeler için aday adayları netleşti. Geçmişe oranla bu kez ilginin çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Sanırım en çok merak edilen, aday adayları arasında kimler mevcut Başkanları koltuğundan edecek sorusu. CHP kulislerinden elde edilen bilgileri paylaşalım.

   Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın resmi olarak aday adaylığı başvurusu bulunmuyor. CHP Genel Merkezinden atama usulü görev beklediğine dair söylemler var. Diğer aday adayları arasında Muharrem Dayanç ve Ergin Akman’ın ismi konuşuluyor.

   Güzelbahçe’de meclis üyesi Alpay Kandemir’in aday adaylığını açıklaması üzerine hesaplar karışmışa benziyor. Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin Kandemir’in adaylık açıklaması ile şansının azaldığına dair bilgiler var. Aynı zamanda uzlaşı adayı olarak gösterilen Kandemir’in anketlerde de ön sırada çıktığı ifade ediliyor.

   İzmir’in en büyük Metropol İlçesi Karabağlar’da zorlu bir yarış başladı. Burada en çok dikkat çeken isimler arasında eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, eski İlçe Başkanı Polat Manduz, BŞB eski Meclis Üyesi Kadir Sinan ve eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak var. Bu isimlerin dışında, mevcut Başkan Muhittin Selvitopu gibi başka aday adayları da var ancak bu isimle seçimin kazanılabileceğine ihtimal verilmiyor. Çünkü Karabağlar’ın bu kez oldukça riskli bir noktada durduğuna dair endişeler var. Kim olmalı sorusunun cevabı ise, yukarıda saydığım dört isim arasından seçilmeli görüşü ağır basıyor.

   Metropol İlçelerden bir diğeri olan Buca’da, mevcut Belediye Başkanı Levent Piriştina ile yola devam edilebilir görüşü hâkim. Piriştina’nın ilk dönemi olması ve kendi çapında Buca’da güzel işler yapması büyük bir avantaj olarak gösteriliyor. O nedenle tekrar aday gösterilme ihtimali oldukça yüksek.

   Gaziemir’de aday olabilmek için iki ismin etkin olduğu bir yarış dikkat çekiyor. Mevcut Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy arasında geçen bu yarışın kararı merak ediliyor. Önceki seçimlerde Şenol’a destek olup seçim kazanmasını sağlayan Demirsoy’un biraz daha şansı olduğu belirtiliyor.

   Konak’ta birçok aday adayı var ancak kulislerde en fazla mevcut Başkan Sema Pekdaş, Muhsin Kurt ve Mehmet Türkbay’ın ismi ön plana çıkıyor. Pekdaş’ın ilk dönemi ve kadın aday olması avantaj olarak görülüyor. Muhsin Kurt’un ön seçimden ilk sırada çıkmasının ise Genel Merkez tarafından dikkate alınacağı kaydediliyor.

   Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un Büyükşehir’e aday aday olmasından sonra, gözler Batur’un aday olarak işaret ettiği iddia edilen Tuna Türksever’e çevrildi. Büyükşehir için şansı yüksek olan Batur’un kazandığı takdirde, Narlıdere için bu ismi destekleyeceği konuşuluyor. Batur’un etkisiz veya tarafsız kalması halinde, hem kadın aday olması hem de parti için verdiği emeklerden dolayı eski Milletvekili adayı Ezgi Deniz Urunga’ya, Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezin sıcak bakacağına dair emareler var.

   Bornova’nın mevcut Başkanı Olgun Atila ile yola devam edeceğine dair bilgiler var. Son imza sürecinde Kocaoğlu’na destek olmadığı bilinen, ayrıca yaptığı işlerle de göz dolduran Atila’nın şansının biraz daha yüksek olduğu konuşuluyor. Atila’nın diğer bir şansının ise mevcut aday adaylarının kendisine alternatif olmaması..

   Bayraklı’dan tekrar aday adayı olmayacağını açıklayan mevcut Başkan Hasan Karabağ bilindiği gibi Büyükşehir için aday adayı olmuştu. Bu ilçede Karabağ’ın nasıl bir yol izleyeceği, kime destek vereceği merak konusu. Aday adayları içerisinde ise Kerim Özer’in ismi çokça anılmaya başlandı.

   Karşıyaka’da mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a tepki oldukça fazla. 2019 seçimlerine Akpınar ile birlikte girildiğinde, CHP’nin Karşıyaka’da yüksek oranda oy kaybedebileceğine dair kaygılar var. Mevut aday adayları içerisinde Ali Engin ve Cihan Türsen isminin ön plana çıktığı görülüyor.

   Çiğli’nin mevcut Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kendisine verilen şansı kullanamadığı konuşuluyor. Arslan hakkında Genel Merkeze çok sayıda dosya gittiğine dair iddialar var. Ekip olarak hareket eden aday adayları Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü’ye de aynı şekilde Çiğli’de şans verilmiyor. Gümrükçü’nün Bergama için ayrıca adı geçiyor. Bu ilçemizde en fazla dikkat çeken isimlerin başında ise Aziz Buğa geliyor. Buğa’nın Genel Merkezin yaptırdığı anketlerden de açık ara önde çıktığı ifade ediliyor.

   Önümüzdeki yazıda, diğer ilçelerle ilgili son gelişmeleri kaleme alacağım…

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR