Yukarı
1

Sinan Kara

O haber “Asparagas” mıydı?

05 Kasım, 2018

   Geçtiğimiz günlerde İz Gazete adlı haber sitesinin ortaya attığı “liste” haberi ortalığı karıştırdı. Haberdeki iddiaya göre, Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiş ve İzmir’de Belediye Başkanı olması gereken isimler için geniş bir liste vermişti.

   Bazıları bu iddianın üzerine hemen atlasalar da ben öyle yapmadım. Birçok kanaldan araştırdım ve nedense maalesef o bilgileri bir türlü doğrulatamadım.

   Bırakın Kocaoğlu’nun liste vermesini, görüşebilmek için kendisine Kılıçdaroğlu tarafından zaten zar zor randevu verildiğini hatırlatmakta yarar var. Hatta Kılıçdaroğlu ile görüşebilmek için, İl Başkanının peşine takılmış ve ona rağmen Kılıçdaroğlu’nun kapısında epey bir süre bekletilmişti Sn. Kocaoğlu.

   Söz konusu listeyi görünce aklıma gelen ilk söz “Madem böyle bir liste verildi ve Kılıçdaroğlu’da bunu aldıysa. O halde başta Kocaoğlu olmak üzere İzmir’de değişime ne gerek var. Bırakın aynen devam etsin. Aday adayları da yarışı şimdiden bırakıp çekilsin” şeklinde olmuştu. Çünkü öyle bir liste doğru olmuş olsa, bu CHP’nin intiharı demekti. Dahası, 2014 listesini bile aratacak nitelikteydi.

   Öyle ya, Genel Başkanı ziyaretinde kabul görmeyecek derecede artık hatırı kalmayan birisinin, kalkıp aday listesi vermesi ve Kılıçdaroğlu’nun da o listeyi kabul etmesi mümkün mü?

   Nihayetinde Sayın Kocaoğlu’nun kendisi de o iddiaya karşın bugün söz hakkını kullandı.

   İlgili habere ve listeye “Asparagas” diyen Kocaoğlu, bununla da kalmayıp haberi “Dedikodu” olarak nitelendirdi. Böylelikle, o haberin altında imzası bulunan Ümit Kartal isimli gazeteci arkadaşa da şimdi ispat hakkı doğmuş oldu. Bakalım ispat hakkını kullanıp Kocaoğlu’nun “Asparagas” suçlamasını çürütecek mi, yoksa her şeyi oluruna bırakıp bu ağır suçlamayı kabullenecek mi?

   Eğer kuşkuya yer bırakmayacak şekilde söz konusu haber ispat edilirse, bu durumu bir meslektaşımızın “Gazetecilik başarısı” olarak vermekte ayrıca bizlere gurur verir. Bunun da altını da kalın harflerle çizmek gerekir. O nedenle şimdilik bekleyip görelim..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR