Yukarı
1

Sinan Kara

Buca’da sırada ne var?

08 Mart, 2019

   CHP’nin Buca’ya atadığı Suat Nezir, iddiaya göre parti içi “kumpas” sonucu adaylıktan düşürülmüştü. İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın da desteğiyle, Tuncay Özkan ve ekibinin başrolü oynadığı bu “kumpas” operasyonu, taraflı tarafsız herkestenbüyük tepki gördü.

   Bu tepkiler o kadar genişledi ki, Buca’da seçimin riske girdiği bile konuşulmaya başlandı. Henüz Nezir olayına gösterilen tepkiler güncelliğini korurken, bu kez yine parti içerisinden bir başka olayla ilgili farklı kulis bilgileri elime ulaşmaya başladı.

   Sırada bir başka operasyon mu var?

   Edindiğim bilgiler Suat Nezir’in yerine getirilen Erhan Kılıç’a da içeriden bir operasyon yapılacağı yönünde. CHP Buca’da seçimi kazandığı takdirde, birkaç ay sonra Kılıç’ın bir şekilde istifa ettirilip yerine, hali hazırda Bakırköy Meclis üyeliği yapan ve Buca CHP Listesinden 1. Kontenjan sırasına giren Av. Taner Kazanoğlu’nun getirileceği iddia ediliyor. Meclis Listesi yapısını görünce, yapılabilecek bir oylamada bunun da mümkün olabileceği olasılığı yüksek.

   Peki, bu iddia doğru olabilir mi?

   Tuncay Özkan’ın çok değil bundan birkaç ay önce Kazanoğlu’nun Bakırköy Belediye Başkan adaylığına getirilmesi için, CHP içerisinde kulis yaptığı hatta Kılıçdaroğlu’na öneride bulunduğu, ancak başarılı olamadığı ifade ediliyor. Ki bu bilgilere haber arşivlerinden de ulaşılabilir.

   Akla gelen soru şu, Bakırköy’e Başkan yapılamadı hesapta şimdi Buca’mı var?

   Dediğim gibi bu konuşulanlar, şimdilik parti içerisinde bir iddiadan ibaret. Zaman her şeyin ilacı.

   Ancak işin içerisinde Tuncay Özkan varsa ve Suat Nezir’e yapılan operasyonda yaşanan gayri etik yöntem hala tartışılırken, bu tür bir girişimin olmasının da kimseyi şaşırtmayacağını da söylemek gerekir. 

   Olursa da Erhan Kılıç için kimselerin üzüleceği veya tepki göstereceğini de sanmıyorum. Öyle ya, operasyonla gelen operasyonla gider..

   Bu arada Buca ile ilgili bir bilgiyi daha paylaşalım. 

   Meclis Listesinin 8. sırasında bulunan Doğan Sarıkaya’nın Buca Kaymakamının yeğeni olduğu ve bu ismin, Kaymakam’a olan yakınlığından dolayı İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın önerisiyle listeye konulduğu ifade ediliyor.

   Yine 13. sırada bulunan Ersin Ramoğlu’nun da İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın yakın arkadaşı olduğuna dair bilgiler var.

   Yani bu anlayışın geliş biçimi ayrı, eş dosttan oluşan meclis listesi de ayrı bir tartışma konusu. Ve bu tartışmaların da bitmesini kimse beklemesin. Çünkü kolay unutulacak bir şey değildi bu yapılanlar. Bakalım daha neler duyacağız..

   Not: CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Buca için “Suat Nezir’i değiştirmekle yanlış yaptık” demiş. Günah çıkarma mı yoksa farklı bir hesap mı var bilemedim. Çünkü Ağbaba’nın da bu işin içerisinde olduğu iddia ediliyordu..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR