Yukarı
1

Sinan Kara

Tahir Şahin’in 2. Çiftliği; Menemen Belediyespor…

17 Nisan, 2019

   Seçim sürecinde CHP’li Belediye Başkan adayının kaybetmesi için her türlü filmi çeviren Tahir Şahin, bu kez Menemen Belediyespor üzerinden CHP’li Başkanı yıpratmaya çalışıyor. Hem de yandaş medya aracılığıyla.

   Yeni Asır gazetesi sayfalarını Tahir Şahin’e açmış. Güya, Belediye Başkanı Serdar Aksoy Menemen Belediyespor’u sabotaj ediyormuş. Peki, nasıl ediyormuş?

   Belediye’nin, Menemen Belediyespor’da bulunan 25 personelini geri çekmiş. Sonra ne mi olmuş?

   Menemen Belediyespor’da personel kalmadığı için, Şahin’in eşi mutfağa girmiş ve aç kalmasınlar diye sporculara yemek yapmaya başlamış. Ve güya Serdar Aksoy Tahir Şahin’e olan öfkesinden dolayı Menemenspor’u cezalandırmaya çalışıyormuş. Dikkat ederseniz hep mış muş diye geçiştiriyorum. Nedenini açıklayayım dinleyin.

   Hatırlayanlar vardır. Bir ara Menemen Belediyesi’nde istihdam edilen Şahin Ailesinin çetelesini çıkarmıştık. Başkan yardımcısından tutun Yazı İşlerine hatta Garaj çalışanına kadar Tahir Şahin’in tüm aile fertlerini Belediye’nin her kademesine nasıl yerleştirdiğini yazmıştık. Belediyeyi aile çiftliğine çeviren Şahin, bu etik dışı duruma “Ben tabi ki akrabalarımı çalıştıracağım. Onlara güvenmeyip başka kime güveneceğim” diyerek, kendisini haklı çıkarmaya çalışmıştı. Yani ona göre bu durum gayet normaldi. Halbuki aynı şeyi bir AKP’li Belediye yapsa, yandaş belediye halkın malını yandaşlarına peşkeş çekiyor diye tartışır dururduk.

   Şahin’in 1. Çiftliği yukarıda da anlattığım gibi Menemen Belediyesi idi. Burayı kaybetti. Yazı başlığında Tahir Şahin’in 2. Çiftliği Menemen Belediyespor dedim, şimdi o meseleye gelelim..

   Yukarıdaki Belediye örneği, Menemen Belediyespor içinde geçerli. Halkın Belediyesini aile şirketine çeviren Şahin, kendi döneminde benzer uygulamayı spor kulübüne de taşımış durumda. Kulüp Halkın değil Şahin Ailesinin hizmetinde. Nasıl mı?

   Başkan Serdar Aksoy ile olan biteni konuştum, kurulan çarkın nasıl işlediğini ve yürütmeyi durdurmak için verdiği mücadeleyi anlattı. Olayı biraz daha açarsak;

   Öncelikle Kulübün başında Tahir Şahin’in kardeşi Aydın Şahin var. Yönetiminde ise kayınbiraderi Ufuk Anık ile dayısının oğlu Nadir Şenel, diğer görevlerde ise eş, dost ve yine akrabaları bulunuyor.

   Belediye Başkanlığının son dönemlerinde Menemen Sportif A.Ş diye bir şirket kuran Şahin, Menemen Belediyesine ait mülkleri düşük fiyatlarla Belediyespor’a veriyor. Belediyespor ise buraları fahiş fiyatlarla vatandaşa kiraya veriyor. Örneğin Belediye bir dükkanı 100 Liraya kiraya veriyor ama aynı dükkan Belediyespor tarafından vatandaşa 2 bin liraya kiraya verilmiş.

   Bir başka çarpıcı örnek, şehrin merkezinde bulunan Belediyeye ait olan katlı otopark Tahir Şahin tarafından önce Menemen Belediyespor’a, ardından da Menemen Belediyespor üzerinden kendi şirketi olan Menemen Sportif A.Ş’ye veriliyor. Yani şu anda otoparktan alınan paralar Şahin’in kendi kurduğu şirkete gidiyor.

   Son bilgiye göre, Serdar Aksoy Belediyenin yani halkın mallarını kurtarmak için yargıya başvurmuş durumda. Karar her an çıkabilir.

   Bu anlamda tekrar başa dönersek;

   Başkan Aksoy’un Menemen Belediyespor kulübündeki 25 personeli neden geri çektiği de yeterince net değil mi?

   Ne yani maaşları Belediye tarafından ödenen personel halka mı, yoksa Şahin ailesine mi hizmet edecekti?!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Nevra Serezli'den 'Sihirli Annem' açıklaması

2003 yılında başlayan Sihirli Annem dizisinin en sevilen karakterlerinden biri de Dudu Peri'ydi. Dizide Dudu Peri'ye hayat veren Nevra Serezli katıldığı YouTube programında yeniden çekile...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR