Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir’deki orman yangınları üzerine..

26 Ağustos, 2019

    AKP Hükümetinin birçok işte olduğu gibi, orman yangınlarında da nasıl sınıfta kaldığını, özellikle İzmir yaşayarak öğrendi. Adı orman bakanı olan ancak sadece ormandan, değil her şeyden bihaber olan kişinin ne denli yetersiz olduğu da cabası.

   AKP Hükümetinin başarısızlığını herkes gördü o yüzden onların bu başarısızlığı yeterince yazıldı ve çizildi. Asıl yazılması gereken örgütü, vekili ve başkanlarıyla birlikte CHP’lilerin yangınlar sırasında verdiği mücadele olmalı diye düşünüyorum.

   Örneğin Menderes’te çıkan büyük yangın sırasında, halk ve köylülerle birlikte dayanışma gösteren ve birebir sahada olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın, Bedri Serter’in, Kamil Okyay Sındır’ın, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ve CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan’ın emek ve çalışmaları unutulmamalı.

   Yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu hassas konuda gösterdiği çaba asla göz ardı edilmemeli. İzmir yangın yeriyken, maalesef Hükümetin ortaya koyamadığı duyarlılığı CHP’li Belediyeler göstermiştir. O nedenle Belediyelerin hakkını teslim etmek gerekir.

   Bitmedi.

   Karabağlar’da Başkan Muhittin Selvitopu, Buca’da başkan Erhan Kılıç, Karşıyaka’da Cemil Tugay ve tayakkuz halinde olan Belediye personellerinin emeklerini unutmamak lazım.

   Tüm bunlarla birlikte, bu yangınlar sırasında canla başla mücadele veren özellikle İzmir İtfaiyesi ayrıca OGM Personeline çok şey borçluyuz.

   Dediğim gibi her ne kadar AKP Hükümeti böylesine bir hassas konuda dahi sınıfta kalmış olsa da, ortaya çıkan bu boşluğu önemli ölçüde CHP’liler kapatmaya çalışmıştır. Emeği olanlara teşekkür etmek gerekir..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR