Yukarı
1

Sinan Kara

Soyer ve ekibi, İl Kongresi yarışından çekildi..

14 Aralık, 2019

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mevcut İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i desteklediği haberleri üzerine, Tunç Soyer ve ekibi yarıştan çekildi.

   Soyer ve ekibinin adayı olarak ismi gündeme düşen Devrim Barış Çelik başta olmak üzere, bundan sonra bir başka adaya destek vermeyecekleri bilgisini Soyer’e oldukça yakın olan bir isimden öğrendim.

   Söz konusu isim, “Sayın Soyer, mevcut İl Başkanı Deniz Yücel ile çalışamayacağını iki kez söylemesine rağmen, Genel Başkanımız bunu dikkate almadı. Bu saatten sonra bize düşen görev, Genel Başkanın tercihinin karşısında değil yanında olmaktır. Bu nedenle ne Devrim Barış Çelik’e ne bir başka adaya destek vermemiz söz konusu dahi olmayacaktır. Bize düşen görev Genel Başkanın kararına saygı göstermektir. Çünkü kendisi bunca Belediye Başkanı adayı içerisinde Soyer’e gereken vefayı gösterdi. Biz de kendisine aynı vefayı göstermek zorundayız..” dedi.

   Evet, bu bilgiyi veren Soyer’in yakın ekibinden bir isim. Kendisine söz verdiğim için ismini saklı tutmam gerekiyor.

   Şu aşamada mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in yarışa tek başına devam ettiğini söylemek çokta abartılı olmaz. Tabi yarın ne olur onu bilemeyiz. Bir başka aday çıkar mı çıkmaz mı onu da zaman gösterir. Ancak gerçek olan bir şey varsa, bir süre önce “Mavi Liste” ile Devrim Barış Çelik üzerinden aday çalışmalarına başlayan Soyer ve ekibinin yarıştan çekildiğidir.

   Bu durumda Tunç Soyer ve siyasi ekibine karşı Deniz Yücel’in galip geldiğini de açıkça söylemek gerekir. Yani bir anlamda Genel Merkez nezdinde Belediye Başkanının değil, İl Başkanının dediği oldu.

   Şimdi önümüzde, bugün startı verilen İlçe Kongreleri var. Ortaya çıkacak tablonun ardından İl Kongresi de netleşmeye başlayacak. Tabi bu arada Soyer ve ekibinin çekilmesiyle oluşan muhalefet boşluğunu, bir başkaları doldurmaya çalışır mı?

   Dediğim gibi bunu da zaman gösterecek..

   Bu arada şunu da söylemeden geçmeyelim. Parti içi demokrasi açısından Kılıçdaroğlu’nun tarafsız kalmayıp, müdahil olması da ayrıca bir tartışma konusudur.

   Aslında burada söz konusu elbette kişiler olmamalı. Yani Deniz Yücel veya bir başkası olur, mesele bu değil. Bence Genel Başkana yakışan, herkese eşit yaklaşım içerisinde olmasıydı. Tabi diğer yandan aynı şey Büyükşehir Belediye Başkanı, hatta tüm Belediye Başkanları için de geçerli.

   Özetle hiç kimsenin müdahil olmadan, tek karar vericinin; delege seçimlerinden başlayıp ön seçimi işleterek özgür CHP üyeleri olması gerekiyordu. Ama olmadı umarız bir daha ki bahara..!

   Az önce de söylediğim gibi bugün itibariyle İlçe Kongreleri başladı. Takip edip, değerlendirmeler yapmaya devam edeceğiz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR