Yukarı
1

Sinan Kara

Yaptıkları hiçte “Adil” değil..

16 Aralık, 2019

   Bilenler bilir. Geçmişte bir önceki CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un Dikili’ye verdiği zararlar konusunda epey bir mücadeleye girmiştik. Bu mücadeleyi Dikili Halkının kötü yönetilmeyi hak etmediği ve Dikili’nin daha iyi yerlerde olması gerektiği için vermiştik. Ne büyük talihsizliktir ki, efsane Başkan Osman Özgüven sonrası Dikili bir türlü eski güzel günlerine geri dönmedi, dönemedi.

   Tosun’un verdiği zararlar hala unutulmamışken, şimdi bir başka talihsizlikle karşı karşıyayız. Bu kez yeni başkan Adil Kırgöz benzer uygulamaları yapmaya başladı.

   Belediye Başkanlığına gelir gelmez ilk işlerinden birisi işçi çıkarmak ve insanların aşı, ekmeğiyle oynamak oldu. Kimilerini işten çıkardı kimlerini de sürgüne gönderdi. En acısı ise bir kadın çalışanı, Dikili’nin dışında bulunan Köpek çiftliğine sürmesi oldu.

   Hep demişimdir. Bir Belediye Başkanı geçmiş dönemle hesaplaşmak için işçinin ekmeğiyle uğraşıyor ve işçiye eziyet ediyorsa, o Belediye Başkanından bulunduğu yere hayır gelmez.

   Yine Kırgöz’ün Tosun’u aratmayan bir başka uygulaması da, Belediyenin mallarını satışa çıkarmak oldu. Oysa Tosun döneminde Meclis Üyesi olan Kırgöz’ün bu tür satışlara karşı olduğunu da, Dikili’de sanırım bilmeyen ve duymayan yoktur. Bitmedi.

   Tıpkı Tosun’un yaptığı gibi, Kırgöz’de eş, dost ve akrabalarını Belediyeye doldurmaya başladı. Bir taraftan ekonomik sıkıntılar olduğu gerekçesiyle işçileri işinden çıkardı, diğer taraftan çıkardığı insanların yerine akrabalarını doldurdu. Anlaşılır ve affedilir gibi değil. Sanırsınız ki orası bir kamu kurumu değil, kendisine bağlı aile şirketi.

   Seçim öncesi Belediye Başkanlarının verdiği vaatler vardır. Genelde o söylenenleri alır bir yerlerde arşiv yaparız. Ki ileride geçmiş üzerinden ne dediğini ve ne yaptığını sorgulamak için. Kırgöz’ün de aday yapılırken Belediye İşçilerine yaptığı bir konuşmasına takıldım.

   Konuşmasında o günkü Başkan Mustafa Tosun’u işaret ederek diyor ki “Çok Ahlaksızca işler yapıldı. Belediyeyi talan etti. Gelir gelmez ilk işim bunların hesabını sormaktır..

   Peki, hesap soruldu mu?

   Tabi ki hayır!

   Bakınız bir yerde ahlaksızlık ve talan varsa, elinize imkân geçmesine rağmen bunun hesabını soramıyorsanız, siz de aynı düzenin parçası olmuşsunuz demektir. Bu, dünyanın her yerinde de böyledir.

   Yine arşivlere bakarken başka bir şey buldum. Zamanında uyarmış ve bu işlerin takipçisi olacağımı söylemiştim. Aşağıdaki paylaşımı sn Kırgöz’ün adaylığı belli olduktan sonra Sosyal Medya sayfamdan paylaşmışım. Kendisi de beğeni yaparak bu paylaşıma adeta onay vermişti. Yorum sizlerin..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR