Yukarı
1

Sinan Kara

Burak Oğuz’un referansı; Tunç Soyer ve Rıfat Nalbantoğlu..

14 Ocak, 2020

   CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ’den tutuklanmasından sonra, savcılık iddianamesi bugün yine medyanın gündeminde. Oldukça ciddi iddialar var. Bakalım mahkeme süreci başladığında ortaya nasıl bir tablo çıkacak. Ayrıca onu da değerlendiririz.

   Ancak iddianameden ziyade o makama nasıl getirildiği de bir o kadar önemli. Çünkü CHP içerisinde kimlerin Oğuz’a referans olduğuna dair tartışmalar güncelliğini korumaya devam ediyor.

   Geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te bir programın canlı yayın konuğu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Program sırasında bu konu Soyer’e soruldu. Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Sayın Başkan bu arkadaşın aday yapılmasında kimler referans oldu?” sorusuna, Soyer “Bilmiyorum. Genel Merkeze sorun…” diyerek topu partisine attı.

   Peki, gerçekten öylemiydi?

   Elbette değil!

   Çünkü İzmir CHP’de herkes iyi bilir ki, Oğuz’a referans olan birinci isim Rıfat Nalbantoğlu’dur. Peki, tek başına Nalbantoğlu’nun gücü Genel Merkeze referans olmaya yeter mi?

   Pek tabiî ki yetmez.

   Ancak olayın içerisinde Tunç Soyer olunca, işte o zaman işin rengi değişiyor.

   Şöyle ki;

   Nalbantoğlu’nun, Tunç Soyer’in ekibinden olduğunu sağır sultan bile biliyor. Şu an bile Soyer adına İzmir’de CHP içerisinde dizayn çalışması yapan isimlerin başında gelir kendileri.

   Yerel seçimlerde aday belirlemeleri sırasında da Nalbantoğlu, Soyer adına aktif rol oynamıştı. Birçok kişinin aday yapılmasında da oldukça etkili oldular. İşte o atanan adaylardan birisi de FETÖ’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz oldu.

   Şimdi gelelim asıl soruya?

   Soyer ve Nalbantoğlu, Burak Oğuz hakkında FETÖ’cü iddialarından habersizler miydi?

   Ben zor bir ihtimal gibi görüyorum. Nedenine gelince..

   Bakınız hatırlayanlar vardır. Burak Oğuz hakkındaki bu iddialar geçmişte de vardı ve CHP içerisinde hep konuşulurdu. Hatta bu iddialarla ilgili haberler bile çıkmıştı. Sayın Nalbantoğlu normal bir partili değil, geçmişte CHP’de İl Başkanlığı yapan bir isimdi. Üstelik Burak Oğuz ile Mali Müşavirler odasından arkadaş olmaları da cabası.

   Sayın Soyer ise o dönemlerde yine CHP’den Seferihisar Belediye Başkanlığı yapıyordu.

   Yani parti içerisinde uçan kuşun bile duyduğu bu iddiaları, bu arkadaşların duymamaları mümkün mü?

   Ayrıca konuyla ilgili insanı hayrete düşüren bir başka hususta şudur.

   Bu kişiye Referans olan kendileriyken, Tunç Soyer neden topu CHP Genel Merkezine atıyor. Neden bir özeleştiri yapma gereği duymaksızın, CHP’yi suçlar gibi beyanatlar veriyor?

   Seferihisar gibi ufacık bir ilçeyi bile yönetemezken, partisinin bir anda kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı yapmasının karşılığı bu mu olmalı?

   Daha önce de söyledim. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP Genel Merkezi bu konuda gereken araştırmayı mutlaka yapmalı. Çünkü birkaç kişinin yaptığı hata, tümden CHP’yi zan altında bırakıyor. AKP gibi tepeden tırnağa FETÖ çamuruna bulaşmış bir anlayış, pireyi deve yapmak için fırsat kolluyor. O halde bu fırsatı vermemek lazım..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR