Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer size mi danışacak?!

04 Mart, 2020

   AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AKP’nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup sözcüsü Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklenmişler.

   Neymiş efendim, Soyer ülkemizde olan biten olumsuzluklarla ilgili mesaj vermişte, dönüp kendi işine bakması gerekirmiş falan filan.

   Peki, ne demiş Soyer?

Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince “yurtta sulh, cihanda sulh” demeye devam edeceğiz"

   Soralım bu muhteremlere.

   Ne var bu mesajda?

   Soyer'in, Dünyanın örnek aldığı Atatürk'ün o muhteşem “yurtta sulh ve cihanda sulh” sözünü hepimize hatırlatması neden sizi rahatsız etti?

   Aksine tam da bugünleri anlatan ve ders çıkarılması gereken bir açıklama.

   Keşke sizler bu kıymetli sözlerin anlam ve değerini bilseydiniz de, gerek içeride gerek dışarıda güzel ülkemiz sulh içerisinde olabilseydi!

   Ama bilemediniz ve öyle anlaşılıyor ki bilmeye de niyetiniz yok.

   Neden mi yok?

   Çünkü arkamızda bıraktığımız 17 yılda, AKP’nin olumsuzluklardan beslendiğinin, hepimiz yaşayan tanıklarıyız. Hangi birisini hatırlatalım ki?

   Bu konuda olan bitenin çetelesini tutmaya kalkışırsak, herhalde birkaç fasikül kitap olur.

   O nedenle bir başka mevzuya gelelim.

   Tunç Soyer dış politikayı bırakıp kendi işine baksın demiş muhteremler.

   Tabi burada dış politika dedikleri de, Memleketin içerisinde bulunduğu içler acısı durum. Yani tepeden tırnağa hepimizi ilgilendiren, içeriye de son derece olumsuz etkiler yapan ülke sorunları..

   Ne tuhaftır ki çözmekten yana değil, sorunların konuşulmasından rahatsız oluyorlar.

   Güzel şeyler yapsınlar güzel konuşulsunlar ama çirkin şeyler yaptıklarında elbette eleştiriye de katlanacaklar. Yok eğer katlanamıyorlarsa o koltukları işgal etmelerinin de anlamı yok.

   Ayrıca bunca sorun karşısında, Halkın seçtiği bir Belediye Başkanının kafasını kuma gömüp her şeyi görmezden mi gelmesini mi bekliyorlar?

   Sormak lazım bu beylere;

   Yüz binlerce kişinin oyunu almış ve Halkın oylarıyla seçilmiş olan birisinin ne konuşacağına sizler mi karar vereceksiniz?

   Şayet burada söz konusu tarafsızlıksa, siz bu hatırlatmayı Anayasaya göre Mecliste tarafsızlık yemini eden ve buna uymayan Cumhurbaşkanınıza yapın..

   Sadece Cumhurbaşkanına mı?

   Değil elbette!

   Siz bu hatırlatmayı, işini gücünü bırakmış 7/24 politika yapan AKP’li Belediye Başkanlarına yapın.

   Bitmedi!

   Daha da vahimi, siz gidin bu hatırlatmayı devlet görevlisi olduğunu unutan, AKP korumasındaki bürokratlara ve memurlara yapın..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR