Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’li Belediyeler risk altında..

11 Mart, 2020

   AKP İktidarı öyle anlaşılıyor ki seçimle elde edemediği CHP’li Belediyelerin üzerine farklı yöntemlerle gidecek. Bunun en tipik örneğini, yolsuzluğu kendisi ihbar etmesine rağmen görevden alınan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olayında yaşadık. Salman yargı kararı ile değil İçişleri Bakanlığınca görevinden alındı.

   Yani işin içerisinde hukuki değil, siyasi bir karar olduğu aşikâr. Sonrasında Meclis içerisinden AKP’li bir üye Başkan Vekili yapıldı. Büyük olasılıkla süreç uzun süre devam eder ve Yalova’yı da uzun bir süre AKP yönetir gibi görünüyor.

   İzmir’e dikkat!

   Bilindiği üzere önce Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz görevinden alındı. Tabi Oğuz olayında CHP’nin de kabahati yok dersek yanlış olur. Çünkü uyarılara rağmen, bile bile lades denildi. Akabinde yine CHP’li Karaburun Belediyesine baskın yapıldı. Söylemeden geçmeyelim. Malumunuzdur, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, göreve başlar başlamaz kendisini Belediye Şirketine Müdür olarak atayarak tepkileri üzerine çekmişti. Polisin Karaburun’da bazı bilgisayar ve dosyalara el koyduğu biliniyor. İnceleme devam ediyor.

   Peki, bunlarla yetinilecek mi?

   Bence devamı gelebilir.

   Şu sıralar Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın geçmişte sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımlar gündemde. Bir paylaşımında Cumhurbaşkanına hakaret iddiası, bir başka paylaşımında ise 15 Temmuz ile ilgili sözlerinin yargıya taşındığı bilgisi var. Ceza alma riskinin oldukça yüksek olduğu iddia ediliyor. Böyle bir durumda Gaziemir’in de riskte olduğuna dair kaygılar var.

   Yine CHP’li olan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanıyor. Aynı riskin burası içinde söz konusu olduğu vurgulanıyor.

   Operasyon veya davaların devamının geleceğine dair duyumlarda yok değil.

   Özellikle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile birlikte hareket eden Belediyelerin takip altında olduğuna dair iddialar var. Bir asansör firması ile bazı Belediyelerin yaptığı anlaşmaların mercek altına alındığı konuşuluyor.

   En çok üzerinde durulan bir başka iddia ise Belediyelerin yaptığı temizlik ihaleleri. Geçmişte de bu yüzden çok sorunlar yaşanmıştı. Bu ihalelerin doğru, şeffaf ve anlaşılır olması çok önemli. Tersi durumda en küçük bir iddia bile toplum nezdinde tepkiyle karşılanıyor.

   Sözün özü

   Başta CHP Genel Merkezi olmak üzere İl Başkanlarına önemli görevler düşüyor. Partide önemli görevlerde olan kişilerin, Belediye Başkanları ile olan “ticari ilişkileri” derhal son bulmalı.

   Başkanlar hakkında çıkan veya çıkabilecek olumsuz iddiaların sıkı bir şekilde irdelenip, hızlı ve doğru biçimde kararlar alınması gerekiyor.

   Bu yapılmadığı takdirde, inisiyatif AKP’nin insafına bırakılmış olunuyor ve zarar gören CHP, dolayısıyla da seçmen oluyor. Tıpkı Urla’da olduğu gibi..

   Not 1: İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU’da göreve yeni atanan bir Müdürün, emrindeki personeli şimdiden ezmeye, toplum içerisinde aşağıladığına dair iddialar var.

   Not 2: Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın kapsamlı bir arşiv çalışması başlattığı ve Belediyenin tüm bilgilerini dijital sisteme taşıdığı konuşuluyor. Büyük bir eksiklik olan çalışmanın, şimdiye kadar yapılmaması büyük bir sorun oluşturuyordu. Bu kapsamlı çalışma ile birlikte, Buca’nın geleceği de garanti altına alınmış olacak. Kendisini kutluyoruz.

   Not 3: İzmir CHP kulislerinde iki başkanın kavgası konuşuluyor. Bir tanıdığının Meclis Üyesi olmasını öneren Belediye Başkanının bu isteği olmayınca, diğer Belediye Başkanına saldırmaya kalktığını ve olay yerinde bulunanların kavganın büyümesini önledikleri belirtiliyor.

   Not 4: 28 Mart tarihinde yapılacak olan CHP Kurultayında PM’ye girebilmek için, İzmir’de yoğun kulis çalışmaları var.  Tunç Soyer ekibinden olan Rıfat Nalbantoğlu İl Kongresinde Kurultay Delegesi olamamıştı. Nalbantoğlu’nun dışarıdan girebilmesi için Kılıçdaroğlu’nu ikna etme çalışmaları yürütüldüğü iddia ediliyor.

   Not 5: Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yaptığı işlerle kendisinden söz ettiren CHP’li Başkanların başında geliyor. Özellikle tarıma yönelik çalışmaları, kırsal kesimdeki kalkınmaya önemli katkı koyacak gibi. Metropol dışında olan İlçelerin bu tür başarılı çalışmaları örnek alması gerekiyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR