Yukarı
1

Sinan Kara

Sağlık Bakanı ve Sağlık çalışanları yetmez; Belediye Başkanlarını da alkışlayalım..

23 Mart, 2020

   Dünya ile birlikte Türkiye de Korona Virüs salgınıyla mücadele ediyor. Çin’de başlayan ve neredeyse Dünyanın dört bir yanına yayılan bu illet için ülke olarak teyakkuz halindeyiz. Şu ana kadar maalesef 30 can kaybımız var. Yanı sıra 1236 vaka tespit edilmiş durumda. Umarım bu rakamlar daha da artmaz.

   Süreç içerisinde canla başla mücadele edenlerin başında hiç şüphesiz ki sağlık çalışanlarımız geliyor. Doktorundan, Hemşiresine, Güvenlik görevlisinden Ambulans Şoförüne ve Eczane çalışanlarına varıncaya kadar hepsini ayrı ayrı alkışlıyoruz. Tabi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da ayrıca bir parantez açmak lazım.

   Sayın Bakan bu sıkıntılı süreci şu ana kadar gayet başarılı yönetiyor. Ufak tefek aksaklıklar elbette olabilir ama hiçte kolay bir iş olmadığını herkesin iyi bilmesi gerekir. Bakan Koca taraflı tarafsız herkesin gönlünde yer edindi. Kutluyoruz kendisini.

   Tabi herkese hakkını vermek lazım dedik. Belediye Başkanlarını da unutursak haksızlık etmiş oluruz.

   Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ne kadar övsek azdır. Çünkü attığı her adım hem Hükümete hem de diğer Belediye Başkanlarına adeta ilham oluyor. Yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışmaları da takdire değer. Tabi bu başarılı Belediyeler içerisinde AKP’li Başkanlar da var. O nedenle emeği geçenleri tek tek kutlayalım.

   Gelelim İzmir’e.

   Güzel İzmir’imiz için ayrı bir yer açalım. Bu tür hassas konularda, ne mutlu ki Kentimiz Belediyeleri anında alarm durumuna geçebiliyor ve insana dokunan çalışmalar başlatabiliyor.

   Aynı zamanda İzmir’in Orkestra şefi olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz.

   Halkı ilgilendiren sosyal meselelerde, her daim ilklere imzasını atan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a, aldığı radikal kararlarla vatandaşların imdadına koşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, Karşıyaka’da insan odaklı hizmetler yapan Cemil Tugay’a, Bornova’da yaşayanların mutluluğu için yoğun gayret sarf eden  Mustafa İduğ’a, yoksulların çokça bulunduğu ilçe olan Menemen’de herkesin sorunuyla ilgilenmeye çalışan Serdar Aksoy’a, küçücük bir ilçede büyük işlere imza atan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e, göreve geldikten itibaren “Çeşme Ailem” diyerek ilçe halkını zor günlerinde yalnız bırakmayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı kutluyor ve alkışlıyoruz.

   Yine bu sıkıntılı süreçte, tüm imkanlarla halkın yanında olmaya gayret gösteren; Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Durukan, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya ayrı ayrı tebriki ediyor ve alkışlıyoruz.

   Çünkü, böylesine kritik süreçlerde Belediyelere önemli işler düşüyor. Unutulmamalı ki, Halk için var olduklarını ispatlamanın en net sınavı için, ayrıca bir fırsattır bu sancılı günler.

   Ayrıca emeği geçen Siyasi Parti Liderleri, İl, İlçe Başkanları, Milletvekilleri ve Polisinden, Askerine, Temizlik işçisinden Adliye personeline varıncaya kadar, tüm kamu görevlilerini de yürekten kutluyoruz. Çünkü emek, özveri kutsaldır ve çaba verenlerin hakkı asla ödenmez..

  Sözün özü;

   Şu an karşı karşıya kaldığımız illet verici bu salgını inşallah kısa sürede atlatacağımızı umut ediyorum. Tabi bu süreçte biz yurttaşlara da büyük görevler düşüyor. Öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken konu, evden dışarıya çıkmamaktır. Aksi halde bu virüsün yayılmasında hepimizin katkısı olacaktır. Dileriz ki hep birlikte ve kısa sürede bu zorluğun da üstesinden geleceğiz. Yeter ki dayanışma içerisinde olalım..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR