Yukarı
1

Sinan Kara

Büyükşehir Belediyesini Neptün Soyer mi yönetiyor?

20 Haziran, 2020

   Tire Süt Kooperatifini sanırım bilmeyen yoktur. Birbirinden kaliteli ürünleriyle, sadece İzmir’de değil tüm Ülkede marka olmuştur. İzmir yerelinde çiftçilerin üretimde örgütlendiği en nadide kuruluşlardan birisidir. Özetle tarımı kalkındıran ve yerelde emekçi üreticinin hakkını veren saygın bir kooperatifçilik örneğidir. Tire Süt bu kentin yeri doldurulamayacak bir değeridir..

   Hakkını teslim edelim ki önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Tire Süt’e katkısı oldukça büyüktü. Belediye ve Kooperatifçilik dayanışması ile neredeyse her eve süt girmiş, her çocuk bu dayanışmadan sağlıklı biçimde faydalanmıştır. Bu nedenle Kocaoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır.

   Peki, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocaoğlu’nun öncü olduğu bu dayanışmayı devam ettiriyor mu?

   Maalesef ettirmiyor, ya da ettiremiyor.  Çünkü eşi Neptün Soyer devrede.

   Dün birilerinden edindiğim bilgi kent adına üzücü, bir o kadar da düşündürücüydü.

   Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer aynı zamanda Köy Koop’un da İzmir şube başkanlığını yapıyor. Bu oluşum üzerinden başta süt olmak üzere, çeşitli tarım ürünleri toplanıp alım ve satım gerçekleşiyor. Maalesef Büyükşehir Belediyesi de bu işlerde bir paravan şirket gibi kullanılıyor. Nasıl mı?

   İddialara göre bu sütler Balıkesirli bir şirketle işbirliği yapılıp toplanıyor. Büyükşehir’in araçları da bu işlerde kullanılıyor. Yani asli görevi halka hizmet olması gereken Büyükşehir Belediyesi, Köy Koop denilen bu oluşumun oyuncağı yapılmış durumda. Bu kadarla olsa da iyi?

   İddialar oldukça vahim; Sütler bozuk çıktı..

   Özellikle Alaiağa, Bergama, Dikili, Foça, Menemen ilçelerinin yer aldığı kuzey bölgesinden toplanan sütlerin bozuk çıktığı ve duyulmaması için olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığına dair bilgiler var. Bu iddia doğruysa çocukların sağlığı da tehlikede demektir. Ve bu işin sorumluluğu da büyük olur.

   Gelelim Neptün Soyer konusuna..

   Hatırlayanlar vardır. Sayın Tunç Soyer göreve gelir gelmez, ilk işlerinden birisi eşini bir şirkete atamak olmuştu. O gün atama belgesi elime ulaşmış ve yayınlamıştım. Büyükşehir Belediyesi bu belgeyi yalanlamak yerine, belgenin nasıl sızdırıldığına dair cadı avı başlatmıştı. Haliyle açığa çıktığı için bu atama gerçekleşemedi. Ve bu olay bir şekilde süreç içerisinde kaynayıp gitti.

   Atama olmadı ama öyle anlaşılıyor ki değişen bir şey yok. . Hatta Neptün Soyer’in Büyükşehir’i yönettiği algısı oluşmuş durumda. Çünkü Belediye ile ilgili birçok işlerde müdahil olduğuna dair iddialar var. Örneğini yukarıda verdiğim, Köy Koop üzerinden olduğu gibi.

   Sayın Tunç Soyer’e oyunu vermiş bir yurttaş olarak öneride bulunmak istiyorum;

   Eşinizi, kardeşinizi ve yakın akrabalarınızı lütfen Belediye işlerinden uzak tutun. Bu haliniz dışarıdan oldukça kötü görünüyor. Geldiğinizden bu yana, ailesel konulardaki tavrınızla özellikle etik açıdan ciddi eleştiriler alıyorsunuz. Elbette eşiniz sosyal hizmetlerin içerisinde yer almalı buna asla sözümüz olamaz. Ancak Belediye bu işlere alet edilmemeli.  O Belediyenin bir aile şirketi değil bir kamu kuruluşu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Aksi halde kalan süre boyunca aile ilişkileriniz, olası hizmetlerinizden çok daha fazla konuşulmaya devam eder. Benden söylemesi..

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR