Yukarı
1

Sinan Kara

Sıra CHP’li Belediyelere geldi. Peki, ne yapmalı?

28 Haziran, 2020

   AKP Hükümetinin Muhalefet Belediyelerine yaptığı operasyonlar devam ediyor. Önce İçişleri Bakanlığı aracılığıyla HDP’li Belediyelere kayyum atanarak el kondu. Elde birkaç yer dışında HDP’li Belediye kalmayınca şimdi sıra CHP’li Belediyelere geldi. 

   Bunun ilk aşamasını Urla’da gördük. Hemen ardından Yalova’da Belediye içerisinde bir yolsuzluğu tespit eden Başkan Vefa Salman kendisi gidip Savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen görevinden alındı. Sanki yeri önceden hazırmış gibi AKP’li bir Meclis Üyesi Başkan yapıldı. Hem de törenle..

   Ardından CHP’li Ceyhan ve son olarak yine CHP’li Balıkesir Erdek Belediye Başkanı görevinden alındı. Bu kadarla yetinilmeyeceği belliydi. Sıra İzmir’li CHP’li Belediyelere geldi. 

   İzmir’de birçok Belediye Başkanına peş peşe soruşturmalar açıldı. Bunlar Foça, Gaziemir ve son olarak Menemen. Foça’nın adli bir olay olduğu ancak olayda Başkana kumpas kurulmaya çalışıldığına dair iddialar olduğunu ayrıca buraya not düşelim. 

   Gaziemir Belediye Başkanı için ise adeta bir kazı çalışması yapıldı. 2013 yılında yazdığı iddia edilen sosyal medya mesajlarına kadar gidildi. Ve o mesajlar yoluyla hakkında soruşturmalar başlatıldı. 

   Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy için ise yine çokça klasikleşen terör propagandası iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’ten övgüyle bahsettiği için. Oysa bu ülkede simge haline gelen bu isimlere sahip çıkan Milyonlar var. Aynı Savcı o Milyonlara soruşturma başlatabilir mi? 

   Yani, soruşturma nedenleri resmen “gözünün üzerinde kaşın var” denecek boyuta gelmiş durumda. Bu nedenle CHP’li Belediyeleri zor günler bekliyor. 

   Peki, CHP ne yapmalı?

   1 - Öncelikle masumiyetine ve haklı olduğuna inanılan Belediye Başkanına başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP Genel Merkezi kararlı ve etkili biçimde sahip çıkmalı. 

   2 - Yanlış yaptığı anlaşılan Belediye Başkanına ise sahip çıkılmamalı ve partiyle ilişkisi hemen kesilmeli. 

   3 - Adına ne derseniz deyin kendi hatasından veya bir kumpastan dolayı, bir şekilde Başkanlığı risk altında olan Belediye Başkanı için derhal baypas yöntemi devreye girmeli. Kayyum’a yol vermemek için önceden istifa yöntemi çalıştırılıp, yerine CHP’li bir meclis üyenin getirilmesinin önü açılmalı. Bu konuda özellikle Urla’da yaşananlardan ders alınmalı.

   4 - Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere Başkanlar ellerinden geldiğince siyasi polemiklerden uzak durup hizmet odaklı işlere zaman harcamalı. Tıpkı Mansur Yavaş’ın yaptığı gibi..

   Sözün özü

   Kurt kuzuyu yemeye karar vermişse, burada iki seçeneğiniz vardır. Ya bu duruma razı olacaksınız ya da karşı hamle yaparak o kuzuyu yedirmemeye çalışacaksınız. 

   Mesela, CHP bu konuda sarı öküzü Yalova’da vermiştir. Etkili, hukuki ve demokratik bir eylem devreye sokulmuş olsa belki de diğer operasyonların önü alınmış olacaktı.

   Ancak her şeye rağmen yine de çok geç kalınmış değil. Biraz cesaret, biraz kararlılık ve biraz öngörü. Hepsi bu..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Çakallarla Dans'ın kadın versiyonu çekilecek

Türk sinemasının uzun solukları serilerinden olan 'Çakallara Dans'ın ilk filmi 2010'da çekildi. Birinci film, çok yüksek gişe elde etmemesine rağmen seri haline getirilen 'Çakallarla Dans...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR