Yukarı
1

Sinan Kara

CHP Kurultayı üzerine..

16 Temmuz, 2020

   Pandemi nedeniyle Kurultayın ertelenmesi için yapılan itirazlar sonuçsuz kaldı. Bilindiği üzere bu ay sonunda, 25 ve 26 Temmuz tarihinde CHP Kurultayı yapılıyor.

   Üyelerin bulunmadığı, heyecansız ve hazırlıksız bir Kurultayın olacağı daha şimdiden aşikar. Tabi kendi kendilerine yaptıkları hazırlıkları hariç tutuyorum. Ertelenmesi için itirazlar yapıldı dedik.

   İtirazların başlıca nedeni, pandemi gerekçe gösterilerek Kurultayın üyelere ve halka açık olmamasıyla ilgiliydi. Ama dikkate alınmadı. Dar kadrolu bir anlayışın yapacağı iş ancak bu kadar olur. Nedense kendileri için hiçbir sorun yok. Üyelere zarar verecek olan pandemi sanki onları teğet geçecek?

   Oysa burada atılması gereken adım, söz konusu pandemi sürecinin bitmesini bekleyip halkın ve üyelerinde yer aldığı geniş katılımlı bir Kurultay yapmak olmalıydı.

   Böyle bir durumda yangından mal kaçırır gibi Kurultay yapmanın mantığını anlamak mümkün değil.

   Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir sorun zaten yok. Hakkını teslim edelim ki, yerel seçimlerde başarılı tercihlerin altına imzasını attı. Yani koltuğu bu dönem, hiçbir dönem olmadığı kadar sağlam.

   CHP Kurultayında tüm hesaplar Parti Meclisi, Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üzerine dönecek.

   Ve öyle anlaşılıyor ki bu Kurultay halkın değil, yönetenlerin Kurultayı olacak. Birkaç küçük pazarlık dışında, hali hazırdaki Genel Merkez Yöneticileri, İl Başkanları, Belediye Başkanları ve ağırlığı olan Milletvekilleri ne isterse o olacak.

   CHP’ye yıllarca emek verip hak eden birçok partili ise her zamanki gibi yine avucunu yalayacak. Çünkü PM için yapılan pazarlıklar şimdiden tamam gibi. Kendileri çalıp kendileri oynayacaklar.

   Gelelim Kurultayın İzmir ayağına.

   Malum İzmir CHP’de şu an konumlanmış iki yapı var. Bunlardan birisi Tuncay Özkan ve İl Başkanı Deniz Yücel’in bulunduğu ekip. Bir diğeri ise Tunç Soyer, Rıfat Nalbantoğlu ve Mustafa Özuslu’nun bulunduğu ekip.

    İzmir’den PM’ye girebilecek olası adayların bu ekiplerle iş tutması lazım. Ya Genel Başkanın önermesi, ya da bireysel olarak kendine güvenip listeyi delmesi gerekiyor. Tabi bu şartlar altında, pazarlık dışında kalıpta listeyi delip PM’ye girebilecek partiliyi de ayrıca alnından öpmek lazım.

    Tuncay Özkan’ın başını çektiği ekipten PM için kendisi ve Şakir Başak’ın ismi geçiyor. Aynı oluşum içerisinde yer alan Deniz Yücel’in de göstereceği ve Abdül Batur destekli olduğu iddia edilen Ednan Arslan’ın ismi geçiyor.

    Tunç Soyer ekibinden ise Rıfat Nalbantoğlu ve Bilim Kurulu için Devrim Barış Çelik, ayrıca bir kadın adayın gösterilebileceği de konuşuluyor. Soyer’in Disiplin Kurulu için Muharrem Dayanç’ı ismini vereceği konuşuluyor.

    Dediğim gibi bu yapılardan bağımsız PM’ye girmek oldukça zor görünüyor. Tabi son söz yine de delegenin diyelim ve sonucu bekleyelim..

   Menemen Belediye Başkanının isyanı..

   Menemen’in CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy dün bir açıklama yaptı. Açık açık bir takım gazetecilerin kendisinden para istediğini, yani çöreklenemeye çalıştığını ifade ederek, Menemen Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırdı. İddialar oldukça ağır ve bir o kadar da ciddi.

   Özellikle bir gazetecinin FETÖ’yü ziyaret ettiğine dair görüntüsünü de paylaşarak, kendisinden 500 bin Lira para istendiğine dair şahitlerin de bulunduğu Başkan tarafından belirtildi.

   Bir Belediye Başkanı içerisinde bulunduğu durumu açık açık bu denli kamuoyu ile paylaşıyor ve Savcılık makamına da çağrı yapıyorsa, bunun gereğini yapmakta öncelikli olarak Savcıların görevidir. Bekleyip göreceğiz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR