Yukarı
1

Sinan Kara

Erhan Kılıç’ın başlattığı tarımsal projeler, Buca’ya can suyu oluyor..

11 Eylül, 2020

   Bir süre önce yazmıştık. Buca’da çok güzel işler oluyor diye. Çok değil birkaç ay önce başlatılan tarımsal kalkınma hamlesi meyvesini vermeye başladı.

   30 Haziran’da kaleme aldığım yazıda; “Başkan Erhan Kılıç’ın başlattığı girişimle, Buca halkına ekonomik ve sosyal fayda sağlamanın yanında tarımsal üretimi özendirmek amacıyla başlatılan tarımsal kalkınma hamlesinin ilk meyveleri toplanacak.

   Belediyenin Kaynaklar Söğütlük mevkiindeki 16 dönümlük arazisinde oluşturduğu sebze tarlasından bu yıl  yaklaşık olarak 54 ton hasat bekleniyor. Halkı üretime yönlendirmenin ve üretime katmanın yanı sıra, işin bir diğer güzel tarafı bu ürünlerin Sosyal Belediyecilik kapsamında halk ile buluşması olacak. Yani Halkın ürettiği İMC usulü ile tekrar Halka geri dönmüş olacak. Dolayısıyla tüketen bir anlamda üreten de olacak. Buca’da tam bir Köy Enstitüleri aklı devreye girmiş durumda. Tıpkı benzerini daha önce Ovacık’ta gördüğümüz gibi.” demiştik.

   Evet, gün geldi ve o ürünler şu sıralar tek tek halkla buluşmaya başladı.

   Çok değil aradan henüz 2,5 ay geçti ve hasat toplanmaya başlandı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç toplanan hasadı eline alıp tek tek Bucalıların kapısını  çaldı ve elde edilen bu ürünleri halkla paylaşmaya başladı.

   Halk ve Belediye dayanışmasının en güzel örneğidir, halk için üretmek ve halkla paylaşmak. Verilen sözlerin uygulandığını görmek ayrıca insanı mutlu ediyor. Çünkü burada söz konusu olan, Halkın mutlu olması.

   Bu çalışma gösteriyor ki, Belediye Başkanları isterse çok şey yapabilir ve bulundukları yeri yaşanabilir bir yere kavuşturabilir. Bunun geçmişten örnekleri var.

   Fatsa, Dikili, Ovacık ve Çankaya gibi. Yeter ki istesinler..

   Tarımsal Kalkınma Hamlesi aynı zamanda ileriye dönük Buca’ya farklı bir kimlikte kazandıracak. Elde kalan tarım arazilerini korumak ve aslına uygun şekilde işlemek günümüzde çok değerli bir uygulama. Maalesef Büyük kentlerde tarım arazileri betonlaşıyor. İzmir’in en büyük Metropol ilçesi olan Buca’da bu alanları korumak hatta tarım yapmak bile başlı başına büyük başarı.

   Bu projeler hız kesmeden aynı kararlılıkla devam ederse, inanıyorum ki gelecekte Buca’nın İzmir ve Türkiye’deki yeri çok farklı olacak. Daha şimdiden model ilçe olmaya başladığını da ayrıca belirtmek gerekir.

  Daha önce de söylemiştim. Diğer Başkanlar da bu tür Halkçı Projeleri bir an önce yaşama geçirmeli. Çünkü Halkı üretime kattığınız ve üretileni Halkla paylaştığınız zaman, halkın ekonomisine ve huzurlu yaşamasına da katkı koymuş olursunuz. Bir Belediye Başkanı için en büyük mutlulukta bu olsa gerek.

   Bu vesile ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı bir kez daha yürekten kutluyoruz. Henüz 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde konuşulan ve övgüye değer Projelerin altına imzasını atan Kılıç’ın gelecekte çok daha güzel işler yapması sürpriz hiçte olmaz.

  Sözün özü;

   CHP, çalışan Belediye Başkanlarını her daim desteklemeli ve sahip çıkmalı. İktidara gitmenin yolunun Yerel Yönetimlerden geçtiği gerçeği asla unutulmamalı…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR