Yukarı
1

Sinan Kara

CHP İzmir’de acı tablo; Dört yılda 15 bin 461 istifa..

21 Eylül, 2020

   Türkiye genelinde CHP’den istifa eden üyeleri, CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş gündeme getirmişti. Yarkadaş, “Bu üyelerin neden istifa ettiğini soran oldu mu?” diye bir de soru sormuştu.

   Ben de İzmir özelinde durum nedir diye ilgili yerlerden bilgi edinmeye çalıştım ve elime o bilgiler de ulaştı.

   Ulaşan bilgilere göre, 2016 dahil olmak üzere İzmir CHP’den istifa edenlerin sayısı 15 bin 461 kişi. İstifa listesini aynen aşağıda yayınlıyorum.

   Görüldüğü üzere listeye göre, 2016 ve 2017 yıllarında Alattin Yüksel ve Asuman Ali Güven’in İl Başkanlıkları yaptıkları dönemlerde 4 bini aşan üyenin istifa ettiği anlaşılıyor.

   2018’in ilk ayında göreve gelen ve o günden bugüne İl Başkanlığını sürdüren Deniz Yücel döneminde ise şu ana kadar istifa edenlerin sayısı 11 bin 432 olarak yer alıyor.

   Gerçekten de yaklaşık son 2 yılı aşkın süreye bakıldığında büyük bir artış var. Yücel dönemi ele alındığında önceki dönem misliyle katlanmış durumda.

   Çok sayıda parti emekçisiyle görüştüm. Genel hatlarıyla bu istifalardaki sebepler nedir diye sordum?

   Ağırlıklı olarak ilk 5 yanıt şöyle oldu;

  • Parti, Atatürk değerlerinden uzaklaştı
  • Ekipçilik partiyi bitiriyor
  • Belediyelerde partiye emek verenlere değil eş, dost, ahbap, hemşehri ve akrabalara imtiyaz sağlanıyor
  • Partiye dışarıdan gelenler CHP ilkelerine uymak yerine, partiyi kendilerine benzetmeye çalışıyor
  • Partide kişiye göre çifte standart uygulanıyor

   Hani “Kaşık ile topladığını kepçe ile dağıtmak..” diye bir söz vardır. Bu söz maalesef tam da şu anki CHP’yi yönetenlere uyuyor.

   Tıpkı Barış Yarkadaş’ın da üzerine basarak söylediği gibi, acaba Genel Merkez Yetkilileri, İl ve İlçe Başkanları partiden istifa edenleri arayıp “Kerdeşim gel bir görüşelim. Derdiniz nedir. Neden ayrılıyorsunuz. Hatalarımız varsa telafi edelim v.s…” gibi yaklaşımlarda bulundu mu?

   Şu ana kadar bulunmadığı aşikâr.

   Eğer böyle bir yaklaşım olsaydı, İzmir’de 15 bin 461 gibi rekor denilecek sayıda bir istifa yaşanmazdı.

   Ancak yine de geç kalınmış değil. İstenirse o insanlar tekrar geri kazanılabilir. Çünkü CHP’ye gönül verenler emekten yana oldukları gibi partilerine karşı da vefakârdır. Yeter ki yönetenler gerçek anlamda o partilileri dinlesin ve kulak versin.

   Aksi takdirde değil iktidara yürümek, bu gidişle Ana Muhalefette kalmak bile hayal olur. Benden söylemesi…

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR