Yukarı
1

Sinan Kara

CHP çatısı altında CHP’ye vurmak..

27 Ocak, 2021

   Önceki hafta, özellikle yandaş medyanın arayıpta bulamadığı bir malzeme ortalığa saçılmıştı. CHP İzmir Milletvekilliğine paraşütle getirilen Mehmet Ali Çelebi, medya üzerinden Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak gündeme gelmişti.

   Kılıçdaroğlu ise yapılan bu çıkışa “CHP’de Genel Başkana mektup yazılmaz, randevu alınıp görüşülür..” diye yanıt vermişti.

   Sonrasında Çelebi tekrar bir açıklama yaparak “Mektup arkadaşı aramıyoruz..” demişti.

    Söz konusu mektupta göze çarpan en dikkat çekici konunun HDP olması. İddialara göre bu mektupta Çelebi ve yanındaki iki diğer Vekil arkadaşı, CHP’nin HDP ile olan ilişkisinden rahatsızlığını dile getiriyordu.

    Ancak bu bakış açısında bir çelişki olduğunu da ifade etmemiz gerekir.

   Şöyle ki;

   Çelebi ve diğer iki Vekil arkadaşının Muharrem İnce’nin ekibinden olduğu biliniyor ve sıkça dile getiriliyor.

   Burada akla gelen soru şu; Muharrem İnce HDP’ye karşı mı?

    Karşı olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

   Muharrem İnce’nin Selahattin Demirtaş ziyaretinden tutun da, HDP’lilere olan yakınlığını sanırım bilmeyen yok. Yani, Kılıçdaroğlu ne kadar yakınsa İnce’de bir o kadar yakındır HDP’ye. Hatta fazlası bile var.

   O halde İnce’ci olarak bilinen Çelebi ve arkadaşlarının niyeti ne olabilir?

   Akla iki ihtimal geliyor.

   Birincisi, CHP’yi CHP çatısı altında içten içe zayıflatmak ve İnce’nin değirmenine su taşımak.

   İkincisi de İktidara çalışmak.

   Bana sorarsanız, ilk ihtimal daha fazla ağır basıyor.

   Neden mi?

   Çünkü parti kuracağı bilinen Muharrem İnce şu an CHP çatısı altında ve her konuştuğunda durmadan CHP’ye vuruyor. Ekibinden olduğu söylenen Çelebi ve arkadaşları da aynı şekilde CHP çatısı altında CHP’ye vurmaya başladılar.

   Tabi ikinci ihtimali de göz ardı etmemek gerekir. Çünkü yapılan bu tür yıkıcı davranışlar, her koşulda iktidarın da işine yaramış oluyor.

   Sonuç olarak, tüm bu gelişmelere rağmen Kılıçdaroğlu, Çelebi ve arkadaşlarını yine de kabul ederek görüştü. Doğrusunu da yapmış oldu. Ancak yukarıda sıraladığım birinci ihtimalin gerçekleşme olasılığını da not etmek gerekir.

   Sözün özü:

   Bazı eleştirileri doğru olsa da İnce, Çelebi ve arkadaşlarının CHP çatısı altında CHP’ye vurmaları ilkesel açıdan doğru bir tutum değil.

   Özellikle Muharrem İnce’nin biran önce CHP’den kendi isteğiyle istifa etmesi gerekir. Aksi halde partiden ihraç edilmesi çokta yadırganacak bir durum teşkil etmez. Bu saatten sonra kendisine de prim yaptırmaz. Benden söylemesi..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR