Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer’in İZBETON formülü...

17 Mart, 2022

   İzmir Büyükşehir Belediyesinin amiral şirketlerinden birisi olan İZBETON’un, kentsel dönüşüm çalışmalarında depremzedeler için devreye gireceğine dair karar alındığı belirtiliyor.

   İzmir’de önceki yıl meydana gelen depremde evsiz kalan mağdurlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZBETON üzerinden, depremzede vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için kolları sıvadığı ve yakın zamanda çalışmaların başlanacağına dair gayretler var.

   Umarım ki bu adımlar doğrudur ve bir an önce hayata geçer. Çünkü çeşitli engellemeler ve beceriksizlikler sonucu kangren haline dönüşen depremzedelerimizin sorunu yürek burkmaya başladı.

   Soyer’e köstek değil destek olunmalı

   Yine ve yeni bir engel çıkarılmadığında Başkan Soyer’in bu önemli sorunu kısa sürede çözebileceği aşikâr. Dediğim gibi yeter ki engel çıkarılmasın. Bir anlamda hükümetin yapamadığını Büyükşehir Belediyesi yapmış olacak. Ancak kimse bir şey kaybetmiş olmayacak, neticede depremzede vatandaşlarımız kazanmış olacak. Tabi ki vatandaş için sorumluluk alıp iş yapanı da alkışlamak gerekir. Hele hele böylesine can alıcı bir konuda.

   Şüphesiz ki bu önemli konuda en büyük görev AKP’lilere düşüyor. Bürokratik engeller öne sürülüp, olaya siyaseten değil insani sorumluluk açısından yaklaşıldığında kendileri de vicdanen rahatlamış olurlar.

   İZBETON bu işi başarır mı?

   Şirketin Genel Müdürlüğüne getirilen Avukat Heval Savaş Kaya öncülüğündeki İZBETON’un bu işin altından kalkacağından şüphe yok.

   Nedenine gelince?

   İzmir genelinde şimdiye kadar yapılan işlere bakıldığında son yıllarda İZBETON’un başarılı işlerin altına imza attığını görüyoruz. Geçmişte varlığı yokluğu çokta belli olmayan ve Başkan Soyer ile birlikte bu Şirketin ivme kazandığını da ayrıca söyleyelim.

   Kentin birçok yerindeki çalışmalarda görülen İZBETON’un halihazırda kentsel dönüşüme yönelik birçok projesinin devam ettiğini de ayrıca belirtmek gerekir.

   Dolayısıyla bu formül yerinde bir formül. Başkan Soyer ve ekibine destek olma zamanı. Hassas bir konu. Çünkü depremzede vatandaşlarımızın bir an önce başlarını sokabileceği sıcak yuvalarına kavuşması gerekiyor. Bu önemli hizmetin acilen ve başarıyla sonuçlanması hepimizin ortak temennisi olmalı...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR