Yukarı
1

Sinan Kara

Erhan Başkan yaptıklarıyla göz dolduruyor. Buca hak ettiği yere doğru ilerliyor…

10 Ağustos, 2022

   Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den yüzde 50’ye yakın yüksek bir oy oranıyla Buca Belediye Başkanlığına seçilen Erhan Kılıç, henüz ilk dönemi olmasına rağmen, kısa süre içerisinde güzel işlerin altına imzasını atmaya devam ediyor.

   Bunlardan sadece birkaçını sayalım..

   Buca halkına ekonomik ve sosyal fayda sağlamanın yanında, tarımsal üretimi özendirmek amacıyla önceki yıl başlatılan tarımsal kalkınma hamlesinin meyveleri iki yıldır alınıyor. Bu projelerin son ayağında ise Halka dağıtılan fidelerden de ürünler alınmaya başlandı. Özetle Belediyenin öncülüğünde Halk hem ürünlerden faydalanabiliyor, hem de ürünleri kendisi yetiştirebiliyor. Gerçeği söylemek gerekirse en sevdiğim projelerin başında bu geliyor. Çünkü burada söz konusu olan, Halkı teşvik ederek, Halkın da içerisinde olduğu tarımsal bir üretim zincirinin oluşturulması. Hele ki tarımın bu denli yok edildiği bir dönemde, bu tür projeler oldukça değer ve anlam kazanıyor. Daha önceki yazılarımda da söylemiştim, bazı Belediyeler bu ve benzeri çalışmaları mutlaka örnek alıp uygulamaya koymalı. Ülkede birileri tarımı ve üreticiyi yok etmeye çalışırken, bizler izleyici kalmamalıyız.

   Erhan Başkanın yaptığı önemli işlerden bir diğeri de, Buca’nın hafızası olan ve gelecek açısından son derece önemli olan Dijital Arşivin oluşturulması.

   Dijital kent olma yolunda köklü bir değişikliğe imza atmakla birlikte, Akıllı Şehircilik ve Kent Otomasyon Sistemleri projesi de devreye girdi. Dijital arşiv, imar, numarataj gibi bilgilerin veri tabanına işlenmesiyle başlatılan çalışma kapsamında, şeffaf belediyeciliğin en önemli ayağı tamamlanmış oldu. Ayrıca imar planlarına da web üzerinden bir tıkla ulaşılabiliyor. Proje kapsamında Bucalıların kullanımına sunulan kent rehberinde ise toplanma alanlarından fatura merkezlerine kadar yaşadıkları çevrede bulunan tüm önemli noktalar erişime açılmış oldu. Bu hizmetin Buca’nın geleceğine yapılan bir hizmet olduğunu vurgulamanın yanı sıra, günümüzde de zorunlu derecede ihtiyaç duyulan bir hizmet olduğunu da önemle ifade etmek gerekir.

   Hiç şüphesizdir ki Belediyeciliğin olmazsa olmazlarından ve en önemli icraatlarının başında, bulunduğunuz yerin yol ve altyapı çalışmalarının durumunun ne olduğu ve neler yapıldığıdır?

   Bu konuda da Buca’da ciddi ve kayda değer atılımlar sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yol açma ve kent içi trafiğin daha rahat bir nefes alabilmesi için oldukça meşakkatli çalışmalar yapılıyor. Bunun en son ayağı ise, Adatepe Mahallesinde açılan yollar. Tüm bunlarla birlikte Metro’nun da Buca’ya gelmesiyle, İlçenin geleceği adına, önemli bir iş olan ulaşım sorunu da tam anlamıyla çözüme kavuşturulmuş olacak.

   Özellikle sosyal ve kültürel alanlarda Buca’nın İzmir’e öncülük ettiğini de ayrıca belirtmekte yarar var.

   Örneğin ortak akıl düşüncesiyle, Kent Konseyi ile birlikte “Komşuları Buluşturma” ve sorunları dinleme toplantıları yapılıyor ve oldukça verimli geçiyor. Düzenlenen toplantılara yoğun katılımlar oluyor. Bu sayede komşular arasında hem dayanışma ve birliktelik sağlanıyor, hem de sorunlar yerinde tespit ediliyor ve çözümler aranıyor. Bir diğer etkinlik ise çok sayıda Bucalı çocukların havuzla buluşmasını sağlamak ve yüzme kursları düzenlemek. Bu kapsamda çocuklar arasında sosyal birliktelikte sağlanmış oluyor.

   Sözün özü

   Tarımsal üretim çalışmalarından tutun Altyapı çalışmalarına varıncaya kadar, buraya sığdıramayacağımız birbirinden güzel işler yapılıyor Buca’da.

   Yukarıda da söylediğim gibi henüz ilk dönemi olmasına rağmen, hakkını teslim edelim ki Erhan Kılıç başkan, birbirinden önemli ve başarılı işlerin altına imzasını atmaya devam ediyor. Yerel seçimlere çok değil, şunun şurasında 1,5 yıl gibi kısa bir zaman kaldı. Eminim ki bu süre içerisinde birçok projeye de tanıklık edeceğiz. Benden söylemesi..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR