Yukarı
1

Sinan Kara

İl Başkanlarının istifası, CHP’ye zarar verir..

06 Aralık, 2022

   Seçimlere yaklaşık altı ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Çok değil, göz kapayıp açınca geçecek kadar kısa bir süreden bahsediyoruz.

   Bugünlerde özellikle CHP’nin gündeminde İl Başkanlarının istifaları var. Edindiğim duyumlara göre yaklaşık 50 civarında İl Başkanının istifa edip, Milletvekilliğine aday olacağı konuşuluyor.

   Vurdumduymazlığa bakınız. Ülkede zamlar tavan yapmış, yoksulluklar, yolsuzluklar ve adaletsizliklere kafa yorulacağına, işimizi gücümüzü bırakıp CHP’de koltuk kapma yarışını mı konuşacağız?

   Üstelik seçime ramak kala!

   Şahsen İl Başkanları ve hali hazırda olan İl Yöneticilerinin istifalarını doğru bulmadığımı açıkça belirtmek istiyorum.

   Neden mi?

   Bu seçimlere Yüzyılın seçimi deniliyor. Cumhuriyet, Laiklik, Atatürk devrimleri ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli bir seçim olduğu hepimizin malumu. Özetle, telafisi olmayacak bir seçim sürecine doğru gidiyoruz. Peki, böyle bir süreçte İl Başkanları ve yöneticilerin Vekillik için istifa etmeleri doğru mu?

   Son derece kritik bir zamanda Başkanı ve yöneticisinden tutun normal üyesine kadar CHP örgütlerinin sahaya odaklanıp seçime kilitlenmesi, belde belde ve köy köy gezmesi gerekirken; İl Başkanlığı makamlarının ve yöneticilerden boşalacak koltukların doldurulmasıyla vakit kaybedecek olması, ciddi bir sorumsuzluk ve zaman kaybı değil de nedir?

   Üstüne üstlük boşalacak görevlere yeni gelecek olanların da, bu kısa süre zarfında çevreyi tanıma gibi bir görevi ve mecburiyeti olacak.

   Çok daha da önemlisi; parti içerisindeki sorunları da tetikleyip,  iktidara karşı yapılacak kampanyaları sekteye uğratmaz mı?

   Böyle bir durumda, CHP dışarıya karşı vermesi gereken enerjiyi içeriye harcamış olmayacak mı?

   Öyle ya, madem yüzyılın seçimi, madem söz konusu olan Cumhuriyet ve Ülkenin geleceği, öyleyse gün fedakârlık günü değil de nedir?

   Bu durumda Genel Merkeze önemli sorumluluk düşüyor. Bir genelge çıkarıp oluşacak karmaşanın şimdiden önlenmesi gerekiyor. Çünkü böyle bir süreç CHP’ye zarar verir.

   Yok, “biz bunu yapamayız, zaman kaybı önemli değil” deniliyor, illa ki “ben Vekil olmak istiyorum” diyen İl Başkanları ve Yöneticilerinizi kırmak istemiyorsanız, geriye yapılması gereken tek iş kalıyor; Koyun önseçim sandığını üyelerin önüne, buna siz ve onlar değil üyeler karar versin.

   Ne dersiniz?

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR