Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir CHP’de dengeler değişiyor! Belediye Başkanları yerlerini koruyabilecek mi?

17 Ocak, 2023

    CHP İl Başkanlığına Şenol Aslanoğlu’nun atanması ve beraberinde İl Yönetiminin değiştirilmesiyle birlikte İzmir’de yeni bir sayfa açılmış oldu.

   İl Başkanlığı koltuğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk tercihi olan Murat Aydın’a Genel merkez tarafından her ne kadar onay verilmemiş olsa da, ikinci tercihi olan Aslanoğlu’na onay çıkmasıyla birlikte, yine Soyer’in dediği olmuş oldu.

    İl Başkanlığı haricinde, yönetime yapılan atamalardaki tabloya da bakıldığında, Tunç Soyer ve ekibinin aslan payını kaptığı net biçimde anlaşılıyor.

   Bireysel olarak içeride her ne kadar arka planda durmaya çalışıyor gibi görünse de, Genel Merkez nezdinde Başkan Soyer’in belirleyici bir isim olmaktan geri durmadığını görüyoruz. Tabi aynı ekipten olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Heval Savaş Kaya’nın da olağanüstü katkılarını da es geçmemiş olalım.

   Şu anki Yönetim tablosuna da bakıldığında Başkan Tunç Soyer ve ekibinin Milletvekili adaylığı ve İlçe Belediye Başkanları adaylıklarında da etkili olacağı sonucu ortaya çıkıyor.

    Tüm bunlardan hareketle, Soyer’in ekibinden olan önemli bir isimle görüştüm. Oluşan bu tablo Milletvekilliği seçimleri ve özellikle yerel seçimlere nasıl yansıyacak diye sordum?

   Aldığım cevap aynen şöyle..

   “Milletvekilliği seçimleri için birkaç isim önerilir onun dışında büyük pay Genel Merkezin olur. Ama yerel seçimler çok farklı olur. Mevcutlar içerisinde Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a sıcak bakılmadığını söyleyebilirim.”

    Verilen bu cevabı irdelediğimizde, Tuncay Özkan ekibinden olduğu bilinen bazı başkanların yanı sıra, çalışma ve uyum anlamında Soyer’in anlaşamadığı isimler de “gidecekler” arasında yer alıyor.

   Şayet yerel seçimlere kadar süreç Soyer ve ekibinden yana olumlu havada esmeye devam ederse, İzmir’de büyük bir revizyon yaşanabileceğini şimdiden not edelim.

   Tabii siyasette son 24 saatin bile çok uzun bir süre olduğunu da unutmayalım. O yüzden, bekleyelim ve görelim..

   Sözün özü

   CHP içerisinde daha şimdiden içe dönük planlamalar yapılıyor olsa da, önümüzde ülke açısından çok önemli olan Genel Seçimlerin olduğu unutulmamalı. Aksi halde; genel seçimleri kaybettikten sonra, yerel seçimlerin de hiçbir anlamı olamayacak gerçeğini de bir kez daha hatırlatmadan geçmeyelim..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR