Yukarı
1

Sinan Kara

Akşener “Kazanacak aday” olarak İmamoğlu’nu masaya getirebilir

28 Şubat, 2023

   Millet İttifakı liderleri 2 Mart Perşembe günü toplanıyor. Yapılacak toplantıda İttifakın Cumhurbaşkanı adayı gündeme gelecek. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in aklında Ekrem İmamoğlu’nun olduğu yönünde bilgiler var.

   İYİ Parti kulislerinden edindiğim bilgiler şöyle..

   2 Mart Perşembe günü Akşener tarafından İmamoğlu’nun isminin altılı masaya getirileceği yüksek ihtimal olarak görülüyor.

   Neden İmamoğlu?

   İYİ Parti’nin neden İmamoğlu isminde ısrar ettiğinin yanıtını, İYİ Parti kulislerinde araştırdım. Şu şekilde değerlendirmeler var.

   İstanbul seçimlerinde ve sonrasında gösterdiği mücadeleden dolayı, İmamoğlu’na "kazanacak aday" gözüyle bakılıyor.

   Soyadının İmamoğlu olması ve Ailesinin Merkez sağdan, eşinin kardeşinin Ülkücü, Kendisinin de Sosyal Demokrat olmasına büyük avantaj olarak bakılıyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu’da Demirtaş’tan sonra en yüksek oy oranına sahip olduğu dile getiriliyor. Bu konuda İYİ Partililerin elinde anket olduğuna dair bilgi var.

   Diyelim ki İmamoğlu aday yapıldı. Davası var, o dava alelacele onanırsa ne olacak?

   Bu konuda ise İYİ Parti kulislerinde şu bilgiler var.

   İmamoğlu sahaya yüzbinlerle çıktıktan sonra bunu kimsenin göze alamayacağı, aksi halde sürecin tamamen Cumhur İttifakının aleyhine olacağı yönünde görüşler var. Bir diğer görüş ise; Çift aday seçeneği. Yani, İmamoğlu’nun yanına bir aday daha belirleyip seçime gitmek. Hani olur da İmamoğlu’nun cezası onanırsa, ikinci adayın sahaya sürülmesi düşünülüyor.

   İYİ Parti cephesinde gelişmeler bu şekilde.

   Şimdi herkes Perşembe günü yapılacak olan altılı masa toplantısına odaklanmış durumda. Olağanüstü bir terslik olmazsa, aldığım bilgiler Akşener’in İmamoğlu’nu masaya sunacağı yönünde.

   Şayet İmamoğlu seçeneği sunulduğunda, altılı masa da olan diğer liderlerin nasıl bir tutum takınacağı da doğrusu merak konusu?

   Tüm bu soruların cevabı için şunun şurasında iki gün kaldı. Bekleyip görelim..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR