Yukarı
12

Mehmet Atak

Velev ki, Amerika'yı Müslümanlar keşfetmiş olsun…!

30 Kasım, 2014

 

 

Öncelikle şunu anlaman lazım: 

 
İcatların ve fetihlerin dini, mezhebi, ırkı ve milliyeti olmaz. Onlar insanlığın ortak malıdır. 
Öyle olmasaydı, Alman yapımı zırhlı arabana binemez, Japon markalı telefonunu kullanamaz, Amerikan uçağında keyif çatamazdın.
 
Eğer senin zannettiğin gibi icatların ve fetihlerin dini, mezhebi, ırkı ve milliyeti olsaydı; nasıl aydınlatırdın o ihalesiz ve arsa gaspı yaparak, kanunsuz bir şekilde diktirdiğin sarayının bin adet odasını? Değil mi ya, elektrik gavur icadı iken hem de.
 
Eğer senin dediğin gibi olsaydı; İngiliz kumaşından Fransız dikimi takımının içine İtalyan markalı kravatını takamaz, İsviçre yapımı saatlerine bakamazdın. Hatta, sarayının içine döşettiğin İtalyan mermerlerin bile olamazdı. Hollandalılar satmasıydı o ağaçları, ne dikerdin sarayının bahçesine? Hoş bu israf ve hukuksuzluğa ortak olmamak için bu ağaçlar bile isyan edip tutmadılar ya, neyse! 
 
Başlığa dönelim ve diyelim ki; velev ki, Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti. Yarından tezi dünyanın tüm tarihçileri toplanıp senden ve insanlıktan özür dilediler. Tüm dünyada okutulan tarih kitapları imha edilip yenilerinin yazılmasına karar verildi ve seni Tarih biliminin Ordinaryüs Profesörü ilan ettiler. Farz edelim ki, insanlık tarihine yaptığın hizmetlerin karşılığı olarak Birleşmiş Milletler binasının girişine büstünü diktiler.
Hayatında ve hayatımızda ne değişecek?
 
Örneğin;
 
Bilimsel gerçeklerden uzaklaştırarak mezhepleştirdiğin eğitimimiz daha çağdaş hale mi gelecek?
Yakınlarının ve yandaşlarının mülkünün temeli haline getirdiğin zavallı Adalet, yeniden Mülk'ün temeli olabilecek mi?
 
Sadece bu yılın ilk on ayında oluşan yaklaşık 70 milyar dolarlık cari açık kapanabilecek mi?
Sen, millet kesesinden satın aldırdığın son model araç ve uçaklara binip, altın varaklı sarayında otururken; Katolik dünyasının liderinin İtalyan patentli yerli üretim sıradan bir arabaya binip konsolosluk misafirhanesinde konakladığı gerçeği değişecek mi? 
 
Eğer bu sorulardan herhangi birisine verebilecek olumlu bir yanıtın varsa, ben de söz veriyorum:
Hem bu dünyada, hem de öbür dünyada, Amerika kıtasının değil Müslümanlar tarafından, senin Rizeli ataların tarafından keşfedildiğine yemin edip, şahitlik edeceğim.
 
Yani demem o ki; Amerika kıtasını Müslümanların keşfetme olasılığı varsa ve bu olasılık senin israfınla, Papa'nın mütevaziliğinin yer değiştirmesine vesile olup, senden kurtulmamızı sağlayacaksa eğer kabul, beni şahit yazabilirsin!
 
Allah'ım sen milletimize doğruları görme yetisini yeniden bahşet…
 
AMİN!
 
Yoksa hazır Papa da topraklarımızdayken, AMEN mi demeliyim? 
 
İZMİR, 30 Kasım 2014. 
 


Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR