Yukarı
12

Mehmet Atak

İktidarın yarattığı canavarlar!

05 Mayıs, 2015

   Her dikta rejimi, her diktatör kendini korumak için kanunlar üstü ve yasal olmayan bir kolluk gücü yaratır.

   Tarihteki örneklerine baktığımızda bu maşalar bazen bir liderin peşinden giderler, bazen de kendilerince kurguladıkları inanç veya din adına zorbalık yaparlar. İdealleri, inançları ne olursa olsun  tarih onları zorba olarak kaydeder.

   İşte Hitler'in SS'leri, Mussolini'nin Kara Gömleklileri, Humeyni'nin Devrim Muhafızları, Taliban ve son olarak IŞİD Militanları.

   Hepsinin ortak özelliği yasaları tanımamaları ve şiddete başvurmaları. Çünkü bunlar için yasalar değil de, kendilerince inançları ve ideolojileri tek dayanaklarıdır.

   12 yıllık AKP iktidarı da, tarihteki örneklere uygun olarak maalesef kendi inzibat kuvvetini yarattı:

   Eli palalı-sopalı esnaf!

   Bugünlerde ettiği tarafsızlık yeminine aykırı davranıp, meydan meydan dolaşıp eski partisi için (aslında kendi ikbali ve hayalindeki Başkanlık için) oy isteyen zamanın Başbakanı ne demişti, hatırlayınız:

   "Esnaf ve sanatkar demek, altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda, esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir… Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir…"

   Gezi olaylarında palalıları tanımıştık. En son 1 Mayıs'ta bu sefer 'sopalılar' sahneye çıktı. İktidarın yarattığı bu canavar işin kötüsü tarihteki görülen yukarıda sıraladığım örneklere de benzemiyor. Çünkü resmi görevli değiller, pratikte bu iktidarın sürmesinde hiçbir çıkarları yok, çünkü bir ideolojileri yok ve hatta dini inançları bile yok.

   1 Mayıs'ta polisin gözaltına aldığı göstericileri polis tutuyor ve sözde esnaf sopayla dövüyor. Polis, 'ne yapıyorsun?' bile demiyor. Çok vahim bir görüntüydü. Hatta bu tiplerden biri olan T.K. (35), polisin kendilerine teşekkür ettiğini bile iddia ediyor. Polis teşekkür etti mi, etmedi mi bilemem fakat aynı kişinin, 'niye saldırdınız?' diye soran basın mensuplarına söylediklerine bakar mısınız:

   "Biz Müslüman insanlarız, onlar terörist. Zaten yüzlerinde meymenet yoktu."

   Gerçekten dehşet verici ve cehalet kokan bir söylem. Ne bir ideoloji, ne bir inanç sistemi ve ne de bir ülkü. Sadece vandallık.

   'Esnaf aynı zamanda askerdir, polistir, hakimdir' diyen zihniyet, şimdilerde Başkan olarak ülkenin başına hem Asker, hem Polis hem de Hakim olmaya çalışıyor. Olabilir mi, bilmiyorum fakat Başkanlıktan daha önemli ve daha büyük bir sorunumuz var aslında:

   AKP zihniyetinin oniki yılda yarattığı bu canavarları normale döndürmek için kaç yıl uğraşmamız gerekecek acaba?

-İZMİR, 04 Mayıs 2015.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR