Yukarı
12

Mehmet Atak

Vatan Partisi Seçim Bildirgesi

21 Mayıs, 2018

   Kendilerini uzaktan hep görür, disiplinli ve içten hallerine saygı gösterirdim. Hele o miting alanlarındaki pırıl pırıl TGB’li gençler. Herkesi çoştururlar ve heyecanlandırırlardı.

   O zamanki adıyla İşçi Partisi üyeleriyle yakından ilk tanışmam 2013 Nisan’ının başlarındaki Silivri barikatlarının yıkılması ile sonuçlanan eylemle olmuştu. Eylem sonrası, Silivri Cezaevinin hemen karşısındaki tarlaya kurulmuş birkaç çadır ve konteynırlarda “Vatan Nöbeti” tutan yurtseverlerin arasında iki gece geçirdim.

   Orada tanıdığım başta Hıdır Hokka olmak üzere, yurdumuzun her yerinden gönüllü gelmiş o isimsiz kahramanları, o koca yürekli insanları hiç unutmadım. O nöbetler, aydınlarımız tahliye olana kadar yaklaşık dört yıl sürdü. Çok acılar çekildi, insanlar hayatlarını, sağlıklarını ve ailelerini kaybetti. Ama sonunda yurtseverler zindanlardan çıktı ve beraat ettiler.

   O karanlık günlerden sonra Doğu Perinçek’e ve partisine kendimi borçlu hissettim. Zaten birçok eski arkadaşım da bu partideydi. Başta Ulusal Kanal olmak üzere her fırsatta Vatan Partisi’ni uzaktan da olsa izlemeye devam etti.

   Gelelim günümüze… Neredeyse TRT bile Sayın İnce’nin mitinglerini göstermeye başlamışken, bir tek Ulusal Kanal’ın olayı görmezlikten gelmesi beni rahatsız etti fakat belki de teknik yetersizliktir deyip, kendimi avuttum.

   İnternette dolaşan çeşitli olumsuz haberlere hep bir dedikodu gözüyle baktım ve resmi açıklama bekledim. Sonunda, şimdiki adıyla Vatan Partisi genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek partisinin Seçim Bildirgesi’ni açıkladı.

   Bildirgenin tamamını internetten okuyabilirsiniz, kendi tespitlerimi paylaşmak istiyorum:

   - Şu satırlar aynen bildirgeden:

   “Olağan dönemlerde devlet çarkını sıradan liderler de döndürür. Ama zor koşullardan sıradan yöneticilerle çıkılmaz.

   Türkiye, içine girdiği ekonomik depremler ve dış tehditler döneminde kurtarıcı liderini aramaktadır. Milletimizin Perinçek gibi yedi ateşten geçmiş, zorlukları yenmede kalıcı başarılar kazanmış, engin tecrübeler edinmiş bir öndere sahip olması, tarihî bir şanstır. Türk Milleti zor dönemlerden Perinçek gibi liderlerin önderliğinde çıkış yolunu bulmuştur. Perinçek, Ergenekon Destanındaki demircidir.”

   Sayın Perinçek sanırım kendine âşık bir lider. Ergenekon demircisi olmakla yetinmemiş:

   “Türkiye’nin kahramanlara ihtiyacı var.

   Büyük Devrimci Önderimiz Atatürk gibi düşüneceğiz.

   Atatürk gibi olacağız.

   Atatürk gibi yapacağız.

   Milletimizden sorunları Atatürk gibi bilgi ve cesaretle çözmek için yetki istiyoruz.

   Milletimize güveniyoruz.

   Vatan Partimize güveniyoruz.

   Doğu Perinçek’e güveniyoruz.”

   *     *     *

   - Bana göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa Perinçek, Tayyip Erdoğan’ı destekleyecektir. Hemen itiraz etmeyin, işte bildirgedeki cümle:

   “ABD ve İsrail, Tayyip Erdoğan’ın yerine HDP/PKK ve FETÖ’nün de içinde bulunduğu bir iktidar projesini dayatmaktadır. Bütün çabalarımıza rağmen, CHP ve İyi Parti bu projeden vazgeçmediler.”

   Yani “Millet İttifakı” CHP ve İYİ Parti, dolayısıyla Muharrem İnce ve Meral Akşener PKK-FETÖ projesidir, öyle mi? Bu kadarını Mahir Ünal bile söylemedi henüz.

   *     *     *

   - Kendileri seçildiğinde HDP’yi kapattırıp, kendi deyimiyle Kürt yurttaşlarımızı vatanın birliği için seferber edecekmiş! Bildirgeden:

   “Anayasa’nın 68. Maddesi ve Siyasî Partiler Yasasının 100. Maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla ve Adalet Bakanı’nın istemiyle HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulunacağız.

   Kürt yurttaşlarımızı milletimizin ve vatanımızın birliği için seferber edeceğiz. Türk de biziz Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Bu anlayışla ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden bütün milletimizi eşitlik ve özgürlük temelinde birleştireceğiz.”

   Düşüncesi böyleymiş ne var bunda demeyin lütfen, aynı Perinçek tahliye edildiği Nisan 2014’de CNN Turk’te Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programında bir soru üzerine; “PKK silah bıraksın, Genel Af çıkaralım” diyor. Şaşıran sunucu, ‘Bu af Öcalan’ı da kapsamalı mı?’ diye sorunca Perinçek, ‘Genel af ne demek? Kanunları insanların hepsine uygulamalısınız’ diyor. Yani Öcalan’ı da affedebiliriz diyor. 2014’den 2018’e bayağı bir kafa karışıklığı olmuş anlaşılan.

   *     *     *

   - Aslında kafa karışıklığı başka konularda da var. Bildirge’nin bir yerinde mevcut Cumhurbaşkanı için şu ifadeler var:

   “Bugün Türkiye’nin yüz yüze geldiği sorunların baş sorumlusu, AKP yönetimidir… Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi kamplaştıran uygulamaları, ekonomideki çaresizliği ve özellikle ağırlaşan dış tehdide karşı yetersizlikleriyle artık Türkiye’yi yönetemez. Türkiye artık, Tayyip Erdoğan’ı sırtında taşıyamaz.”

   Tamam, birçok kişiye göre doğru tespitler. Ama seçildiğinde atamayı düşündüğü Yardımcılarını açıkladığı paragraf bence müthiş:

   “Milleti birleştirmek ve tecrübelerinden yararlanmak için, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kuracağımız hükümete katılmalarını önereceğiz.”

   “Milleti birleştirmek ve tecrübelerinden yararlanmak”, harika fikir, değil mi?

   *     *     *

   Bildirgede Turizmi ve ekonomiyi Çin ile birlikte kurtarma formülleri, NATO yerine Şangay İşbirliği Örgütü gibi ilginç yaklaşımlar dışında, eğitim, sağlık, hukuk vb. tüm konularda açıklamalar var. Merak edenler ayrıntılara bakabilir.

   Sonuç olarak; Ergenekon davasındaki efsane savunmasına hayran olduğum, kendisi zindandayken ona inananların zor şartlarda nöbet tutmalarına imrendiğim, Ermeni yalanlarını boşa çıkartarak Avrupa’ya hukuk dersi vermesine minnet duyduğum Sayın Doğu Perinçek, bu bildirge ile en azından gönlümdeki yerini kaybetmiştir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR