Yukarı
12

Mehmet Atak

GÖZTEPE TARAFTARINA KİM SAHİP ÇIKACAK?

26 Ağustos, 2019

   Türkiye Süper Lig 2019-20 Cemil Usta Sezonu iki hafta önce başladı. Öncelikle başta İzmir’i tek başına süper ligde temsil eden Göztepe olmak üzere, tüm takımlara başarılar diliyorum.

   Biliyorsunuz Göztepe’nin yeni stadının inşaatı devam ediyor. Bu sezonun ikinci yarısına yetişeceği söyleniyordu ama zor gözüküyor.  

   Kendi semtinde kendi stadı bitene kadar Göztepe futbol kulübü Süper Lig maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumunda oynuyor.

   Maçlar oynanmasına oynanıyor ama taraftara sahip çıkan yok. O taraftar ki, yaz-kış, deplasman-iç saha demeden takımını yalnız bırakmayandır. O taraftar ki, kombinelerin hepsini satın almıştır. Göztepe kapalı gişe oynamaktadır ki, Süper Lig’de hiçbir takım Göztepe hariç, tüm kombinelerini satmamıştır. Üstelik kombine ücretleri neredeyse üç büyüklerin statları kadar, hatta daha pahalıdır.

   Göztepe ilk hafta evinde Antalya ile oynadı. Maç gece 21.45’te başladı. Bu sıcak havalar için normal sayılabilir.

   Maç gece yarısı 24.00 civarı bittiğinde stattan çıkan taraftar artık Allah’a emanetti. Ne bir otobüs, ne bir minibüs ve ne bir taksi vardı. Yetkililere soruyorum:

   Yaklaşık 15 bin kişilik taraftar grubu evine nasıl gidecek? Bir kısım taraftar maça özel aracıyla gelmiş ama doğru dürüst bir park sistemi olmadığı için, stadın etrafı ve ara sokaklar tam bir curcuna. Bir düzenleme düşünüyor musunuz?

   Yetkililer çakarlı ve eskortlu araçlarıyla yanımızdan geçerek ve sanki nispet yapar gibi evlerine gitti ama taraftarın büyük çoğunluğu bir araç bulurum umuduyla Trafik Hastanesi kavşağına kadar yürüdü. Orada da gece 24.00’den sonra araç bulmak çok zor. Bir taraftar topluluğu bu kadar sahipsiz bırakılmaz.

   Sayın İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, şehrinizde oynanan bir süper lig maçı sonrası, gece yarısı evine gitmeye çalışan yaklaşık 15 bin kişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

   Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER; büyük çoğunluğu muhtemelen size oy vermiş (oy vermese bile) bu taraftarların ulaşım sorunu sizi ilgilendiriyor mu?

   Sayın Başkan Mehmet Sepil, nasıl o gece evinize rahat gittiniz mi? Yoksa kulaklarınızın çınlamasını hayra mı yordunuz?

   Yapılacak iş basit aslında, saat 19.00-19.30 ve 20.00’de Fahrettin Altay ve Üçyol meydanından otobüsler kaldırılır, direkt stada gidilir. Aynı otobüslerin benzeri Evka-3 istasyonun da kaldırılır. Maç bitiminde bu araçlar stat yanında hazır olur. Herkes evine zamanında ve mutlu mesut ulaşır.

   Göztepe’miz ligin üçüncü haftasında sahasında bir başka Ege takımıyla, Yukatel Denizlispor ile 31 Ağustos 2019 Cumartesi karşılaşacak. Maç yine 21.45’de başlayacak ve 24.00 civarı bitecek. Taraftara sahip çıkan olacak mı göreceğiz. Eğer yetkililerden bir açıklama gelirse buradan seve seve yayınlayabilirim.

   Bu arada, Göztepe taraftarı ulaşım sorununun çözümünün yanında, bu hafta artık iyi oyun ve galibiyet bekliyor. Bu dileği de Hocamız Sayın Tamer TUNA’ya ve futbolcularımıza iletiyorum.

   Bu vesileyle, zaferden gurur duyan tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun diyorum.

İZMİR, 26 Ağustos 2019.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR