Yukarı
12

Mehmet Atak

Karabağlar’da Türkbay Dönemi

18 Ocak, 2020

Karabağlar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetiminde nöbet değişimi gerçekleşti. Karabağlar örgütü değişim istedi. Heyecan içinde geçen iki adaylı seçimi; yeniden aday olan ve iki dönemdir (4 yıl) İlçe Başkanlığı yapan Ali İhsan YILDIZ karşısında Av. Mehmet TÜRKBAY kazandı.

Hem yeni görevini kutlamak, hem de düşüncelerini öğrenip sizlere aktarabilmek için Mehmet TÜRKBAY’ı makamında ziyaret ettim. İzlenimlerim şöyle:

- Türkbay, kongre sürecinde başlangıçta kendisini destekleyen, fakat son anda saf değiştirip karşı liste lehine çalışan bir kesime rağmen kongreyi kazanmasını kendi deyimi ile “İki zafer kazandık” diye nitelendiriyor.

- “İlçe yönetiminde sıkıntı vardı. Bazı partililer küstürülmüştü ve siyaset sıkışmıştı, bu yüzden herkesin adayı olarak yola çıktım” diyen Türkbay, ilçeye ve parti örgütüne yeni bir heyecan getirmiş.

- Türkbay; “Ötekileştirmeyen bir anlayışla, herkesi kucaklayarak, kırgınları tekrar aktif hale getirerek ve hem ilçe hem de Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm halinde çalışacaklarını ve Partinin oy oranını daha yukarılara çıkartmak için yola çıktıklarını” söylüyor.

- Yeni İlçe binasına (binanın bir sürü eksiği olmasına rağmen) gelen giden eksik olmuyor. İlginç olan; ziyaretçilerin bir kısmının kongrede kendisine oy vermeyenler olması ve İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ayırım yapmadan herkesi kabul edip kucaklaması. Umarım bu yaklaşım devam eder ve kongre sürecinde yaşanan bazı kırgınlıklar çok çabuk unutulur ve CHP’nin iktidarına hep beraber koşulur.

- Mehmet TÜRKBAY, partinin her kademesinde uzun yıllar görev yapmış deneyimli bir siyasetçi. Kendisini deneyimlerini Karabağlar’a aktarma niyet ve heyecanı içinde gördüm. Türkbay’la beraber oluşturulmuş yeni İlçe Yönetim Kurulu’nun da aynı heyecan ve kararlılık içinde olmasının, Partinin geleceği açısından çok önemli olduğunu önümüzdeki günlerde yaşayarak göreceğiz sanırım.

- Yeni Başkanın seçim bildirgesinde söz verdiği gibi partili kadınları ve gençleri çok önemsediğini bizzat yerinde tespit ettim. Yeni İlçe Yönetim Kurulunu oluştururken hem partiye yıllarını vermiş tecrübeli isimlere, hem de kadın ve gençlere yer verilmiş olmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak; artık tüm örgüte ve partililere düşen yeni ilçe yönetimine köstek değil, destek olmaktır. Verilen vaatlerin tutulmasının sonuna kadar takipçisi olacağız.

Yeni bir şevk ve heyecanla, demografik olarak zor bir bölge olan Karabağlar ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha yukarılara taşıma hedefiyle yola çıkmış olan Sayın Mehmet TÜRKBAY ve ekibine başarılar diliyorum.

İZMİR, 18 Ocak 2020



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR