Yukarı
12

Mehmet Atak

MİSYON-VİZYON

02 Mart, 2020

   Öncelikle Suriye bataklığında hayatlarının baharında şehit olan Mehmetçiklerimize rahmetler, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

   Bu işten biraz anlayanlar, I. Dünya Harbi’ni bilenler ve bizzat orada savaşmış olanlar; “Suriye bataklığına girme, teröristlere silah verme, arka çıkma, resmi hükümetle anlaş, göç dalgasını önle” dediler ama ne yazık ki dinletemediler. Sonunda bu ülkenin gençleri yaban ellerde toprağa düştüler, içimiz yandı, mekânları cennet olsun.

   Amacı Büyük İsrail’i ve Kürdistan’ı kurmak olan Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak misyonun gereği bazı ‘cihatçı’ denen eşkıya guruplarına sahip çıkmak için Mehmetçiği kalkan ediyorsun ama askerlerimizin hava desteksiz açık hedef olacaklarını anlayacak vizyonun yok maalesef.

   Mısırlı Esma için gözyaşı dökmek, Suudi Kral öldü diye yas ilan etmek, Mısırlı Mursi için tüm ülkenin camilerinde gıyabi cenaze namazı kıldırtmak misyonunuzun icabı belki ama Mehmetçik için bir gün bile yas ilan edecek vizyonunuz yok nedense.

   Bu vatan evlatları canlarını verip şehit olurken, hiç alakası yokken yine ve yeniden “ama camide içki içtiler, her taraf boş şişeydi” deyip, şehitlerimizden ‘birkaç tane’ diye bahsedip ve Trump’la ilgili espriler yapıp damat başta olmak üzere maaile gülüşmeler misyonunuza uygun ama bu ülkenin gençlerine askerlik yapmak dışında bir iş bulma fırsatı sunmak vizyonunuzda hiç yok.

   Van Gölü’nün kenarına saray yaptırmayı misyon ediniyorsunuz ama o gölün yakınında kerpiç evlerde oturanların en hafif bir depremde ölmelerini, depremden kurtulanların Suriye’de hayatlarını kaybetmelerini önleyecek vizyonunuz yok maalesef.

   Mustafa Kemal’e misyonun gereği ATATÜRK demiyorsunuz tamam da, Mustafa Kemal’in Suriye Cephesi hakkında yazdığı raporu okuyup, ‘Yurtta barış, Dünyada Barış’ düsturunu anlayabilecek vizyon sizde nerede.

   Belki misyonunuz gereği, belki de vizyonsuzluğunuzdan dolayı Gazi Meclis’i, Dünyada Kurtuluş Savaşı vermiş ve kazanmış tek Meclisi toplamıyorsunuz ama birçoğu ‘askerliğe elverişsiz!’ Bakanlarla acil toplantılar yapıp harekât planları hazırlamaya devam ediyorsunuz.

   Kısaca; 18 yıl sonra ülkenin düştüğü duruma bakılınca vizyonsuzluk kesin ama bu milletin, sizlerin gerçek misyonunu anlaması için, daha ne kadar yiğidin toprağı düşmesi lazım acaba?



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR