Yukarı
12

Mehmet Atak

Ördek

19 Aralık, 2022

İçişleri Bakanı, İstanbul BB’na ‘ahmak’ demiş. İBB Başkanı İmamoğlu da kendisine, ‘asıl ahmak seçimi iptal edenlerdir’ diye cevap vermiş. Ve bu konuşmalar yaklaşık üç buçuk sene önce olmuş. Ülkenin gündemi bir anda bu konuya kilitlendi.

Süreci takip etmişsinizdir; davanın gereksiz uzatılması, Hâkimin değiştirilmesi, mahkemenin atadığı hepsi profesör bilirkişilerin İmamoğlu lehine verdikleri raporlar, hapis cezası verilmesi, siyasi yasak getirilmek istenmesi vs. Gelişmeleri alt alta koyunca aklıma ördek geldi:

Sultan Abdülhamit Hazretleri’nin burun azameti dillere destandır. Okkalı, kemerli burnundan ötürü alınganlığı ve buluttan nem kapmışlığı da öyle.

Bir sabah vezirlerinden biriyle sarayın verandasından Kadıköy ufuklarında kararıp giden bulutlara dalmışlarken vezir efendi, “Sultanım, hava karardı.” deyiverir. Sonra da seyreyleyin gümbürtüyü.

- “Vay, sen bana ördek dedin.” Zavallı vezir neye uğradığını şaşırır:

- “Sultanım, nereden çıkardınız?” Azametli Sultan kükrer:

- “Kuşluk vakti hava kararınca ne olur?”

- “Yağmur yağar.”

- “Yağmur yağınca ne olur?”

- “Ne bileyim, göller gölcükler oluşur.”

Sultan Hazretleri; “Eee, oralarda kimler yüzer?” deyince vezir, kavuğunu yoklar ve susar. Çünkü kellesi tehlikededir. Bu anekdotun devamını bilmiyorum ama benden de bir şiircik:

Adalet

Hapsoldu,

Majestelerinin

Ağzındaki

Kararlara.

*     *    *

FİFA 2022 Dünya Kupası Arjantin’in şampiyonluğu ile sona erdi. Katar Emiri tarafından Final maçını izlemek için davet edilen Cumhurbaşkanımız özel uçağıyla ve çok özel davetli topluluğu ile Katar’a gidip maçı izledi. Ne mutlu bizlere!

Ama TRT tarafından canlı yayınlanan madalya ve kupa törenine davet edilmemesini kınıyorum. Katar Emiri hata yapmıştır. En azından Messi’ye bir çini tabak hediye etmesine müsaade edilmeliydi diye düşünüyorum. Bu konuda da bir şiircik:

Atladım mı özel uçağıma ne engel olabilirmiş bana,

Hakkım değil mi benim de maç seyretmek türbinde Kral’la yan yana.

Mademki bu kadar çok seviyor beni halkımız açı açına,

Aşarım bütün yasaları, ederim rakiplerimi bertaraf,

Kızdırmayın beni, yaparım yeniden zam kendi öz maaşıma.

Sağlıkla kalın.

Not: Şiirciklerdeki ‘akrostiş’ tamamen rastlantıdır.

İZMİR, 19 Aralık 2022.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR