Yukarı
2

Fecri Polat

Bir Yılın Ardından

11 Şubat, 2017

Merhaba benim gibi bir cahili okumaya değer gören güzel dostlar,

Evet, tamı tamına bir yıl oldu. Sizden, ailemden, dostlarımdan ve hatta beni düşman bilenlerden ayrı düşeli. Entrikalarla dolu, darbeli! matkap misali gönüllerimizi kıra kıra, parçalaya parçalaya geçen bir yıl. Üşenmeden, komşumuzu, yüzüne bakıp çayını içtiğimiz insanları bir yerlere şikayet etmenin derdine düştüğümüz, bir yanlışın üç doğruyu götürme olasılığının yüksek olduğu koca bir yıl.

Bu bir yıl çok şey aldı benden, bizden, sizden.

Ama çok şeyler de verdi.

Mesela güzel dostluklar verdi bana, güzel mi güzel insanlar tanıdım.

Kayserili Ramazan’ı, Sakaryalı Volkan’ı, Bağcılar çocuğu Ahmet’i, Tabip Zaferi’i, Avukat Sadettin’i, Psikolog Ali’yi, İsmail’i, Coğrafyacı Beytullah’ı ve daha nicesi…

Hepsi güzel yürekli, vatan ve daha önemlisi insan sever insanlar.

Ama aynı zamanda benim, senin, onun, bizim, sizin, onların olduğu gibi birer terörist adayı. Ne çok sevmişiz bu lafı değil mi? Ne çok benimsemişiz ki vatanın yarısını, vatandaşın yarısını bir çırpıda böyle ilan edebiliyoruz.

Yapmayın efendiler, yukarıda ismini saydığım insanların hiçbirinin fikirleri birbirinin aynı değil ama aynı sofrada lokma paylaşmayı, dostluğu, sevgiyi, insan olmayı biliyorlar ve bu onlar için her şeyden daha kıymetli.

Yapmayın efendiler, insanları şucu, bucu diye ayırıp birbirine düşman etmeyin.

Vesselam…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR