Yukarı
27

Sabahattin İzcioğlu

Elbet bir gün!

08 Ağustos, 2016

Mavi gökyüzünün altında, ışıl ışıl parlayan, turkuaz renkli, pırıl pırıl, dibi gözle görülen denizin olduğu bir plajda buldum kendimi. Küçük çocuklar annelerinin gözetiminde kumla oynarken, daha büyükleri babalarıyla denizde yüzme deneyleri yapıyorlardı. Plajdakilerin büyük çoğunluğu kimi gazetesini, kimi romanını okuyor, kimileri doğanın cömertçe verdiği hava ve güneşe kendini teslim etmiş rehavetle yatmakta. Kimse kimseyle ilgilenmeyi, izlemeyi bırakın yan gözle bile bakmıyor. Sanki ciddi bir toplantıdaymış gibi fısıltı ile bile konuşan, gülen bağıran, şakalaşan, oynaşan hiçbir insan yok. Bir tane sigara izmariti ortalıkta  görünmediği gibi içen de görmedim. Çöp kovaları hijyenik olarak ağızları kapalı, plaj kumları sanki çamaşır makinasında yıkanmış gibi tertemiz.

            Ben de gazetemi açıp okumaya başladığımda müthiş haberlerle karşılaştım. Yıllık Temmuz ayı da dahil enflasyon %1, işsizlik yok denecek kadar az, hatta komşu ülkelerden işçi talebinde bulunmuşuz. İhracatımız arttığı gibi, bütçe fazlalığı var. Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 40 bin dolara yaklaşmış. Bilgisayar program yazılımında Hindistan’ı geçmiş bulunmaktayız. Tarımda muazzam ilerleme sağladığımız gibi, yerli ve organik tohum ihracatında İsrail ile büyük bir rekabetle başa baş gittiğimiz haberleri yanında, tüm komşu ülkelerin sebze meyve gereksinimlerini karşılıyoruz haberleri öne çıkıyor. Buğday rekoltesi kırılmış, hayvancılıkta, özellikle kümes hayvancılığında Avrupa, Rusya piyasasını ele geçirmişiz. İnşaat piyasasında müteahhitlerimiz dünyada ilk sıraya girdikleri gibi inşaat malzemelerinde de rekor ihracatlar yapılmış. 0ECD ülkelerinde matematik de ilk beşe girdiğimiz gibi analitik düşünme, kavrama ve anlama sıralamasında öğrencilerimiz ilk onda. ARGE ye her firma büyük bütçeler ayırırken, devlette ARGE ve İNOVASYONA büyük yatırımlar ayırmış. Eğitime, yıllık bütçenin % 65 lere varan mali destek ayrıldığını, bununda yetmediğini Bakanlığın ek bütçe talebinde bulunduğu haberini okuduğumda inanamadım. Eğitim sistemi tamamen değişmiş, yerine soran, sorgulayan, araştıran, inceleyen eğitimde eşitlik ilkesine dayanan bir sistem getirilmiş, din dersi zorunlu olmaktan çıkarılmış.  Uzay yarışında biz de varız demişiz, ilk önce AB ile ortak uzay çalışmaları başlamış, yakında bir uzay aracı gönderilmesi programa alınmış. İlginç olanda bilgisayar ve elektronik konusunda hem program yapmada hem de üretmede Avrupa’yı geçmişiz, mühendislerimiz aranır hale gelmişler. Bankalar faizleri indirmiş, orta düzeyde Kobilerle üretim ve pazarlama konusunda ortaklık anlaşmaları yapılmış, üretimde ve pazarlamada çok büyük ilerlemelerin olduğu istatistik olarak verilmiş. Sanatçılara devlet desteği artmış özellikle tiyatro sanatçıları koruma altına alınmış, nerede ise her İl ve ilçeye kültür merkezleri açılmış, opera bina sayısı 2-3 misli artmış, onlarca sanat kültür, sergi,müzik etkinlikleri programları, söyleşiler haber düzeyinde verilmiş,  onlarca yazarımız, çizerimiz uluslar arası ödüller alarak  ülkemizin saygınlığını daha da arttırmışlar. Sağlık da özellikle göz ve kalp hastalıklarının tedavisinde Avrupa ülke insanlarının tercih ettiği ülke konumuna gelmişiz, ülke içinde de en düşük geliri  olan bir kişinin bile sağlık sorunu kalmamış, evde bakım ve tedavi hizmetleri artmış. Turizmde müthiş patlama geçen yıla göre % 25 artmış.  Konut sorunu büyük ölçüde çözülmüş haberini okurken içimden bu yaşta ölmeden bunları da gördüm ülkemiz için, gelecek için, gençler için, çocuklarımız için sevinirken, pencereden gözüme gelen gün ışığından aniden uyandım ki tüm gördüklerim rüya imiş.         



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR