Yukarı
29

Emre Eş

Film Senaryosu

18 Mayıs, 2015

   Vallahi politik yazılar yazmak istemiyorum.

   Sanat ve sanatçılar hakkında yazayım diyorum. Yine bir ucu siyaset oluyor iyi mi!
 
   Size, yazmakta olduğum bir filmden kesitler sunacağım. Umarım beğenirsiniz?
 
   -Falanca bir ülkeye, falanca bir ülkeden sözde ticaret yapma amaçlı bir adam gelir. Bu adam önce ülkenin güzel ve iyi sanatçılarından biriyle evlenir. Mutlu aile tablosu adı altında geldiği ülkeyi soymaya başlar. Tabi ülkenin farklı kollarındaki devlet büyükleriyle birlikte! Hatta devlet büyüklerinden biri, "Senin önüne yatarım. Paspas yap beni." Gibi sevgisini belli edecek sözler sarfeder o adama.
 
   Derken... Bu adam ve o devlet büyükleri ifşa olurlar. Kimi görevinden olurken, kimi saatinden! Bu adamcağızda tutuklanır. Tutuklanır ama yalancıktan. Çünkü o ülkede adalet falan yoktur. Yönetenler ticari anlamda yönetmektedir. "Anonim Şirketi" gibi yani.
 
   Velhasıl bu adamın yalancıktan tutuklanması sırasında, ülkenin nadir sanatçılarından olan eşi, salya sümük ağlar. Bizzat da ekranlarda, radyolarda, gazetelerde... O ülkenin de gariban, ensesine vur lokmasını al halkı da, kadının kocasını ne denli sevdiğini görüp, ağlamaya başlar. Kendi yoksulluğunu, kimsesizliğini unutup. Kadının sözde acısını acıları yaparlar.
 
   Tabi başta dediğimiz gibi, yalancıktan bir tutuklama olunca adam çok kısa bir süre sonra elini kolunu sallayarak serbest kalır. Çıkar çıkmaz soluğu denize kıyısı olan, çok güzel bir ilçede alır. Hatta halktan birkaç kişiyi de hırpalatır adamlarına.
 
   Artık serbest ya, haliyle renkli, şaşalı günlerine geri döner. Yani ülkeyi kaldığı yerden soymaya..!
 
   Film akıyor...
 
   Sonuna doğru(çünkü artık hikaye monotonlaştı. Adam sürekli soyuyor ve devlet büyükleriyle iş yapıyor) adamla, sanatçı eşi ayrılmaya karar verir.
 
   Burada makarayı biraz geriye sarıyoruz, adam devlet büyükleriyle beraber, gözüyaşlı sanatçı kadına ağlayan gariban, suçsuz, hiçbirşeyden habersiz halkı dolandırırken, meğer kadın da annesi ve abisiyle beraber, adamı(kocasını) dolandırmaktaymış!
 
   Seyirci ters köşe olur!
 
   Şimdiden söylüyorum; filmin içinde geçen, sanatçının okuduğu "ne o taraftayım, ne bu taraftayım. Araftayım." Şarkısını da telefon müziği yapacaksınız. Bu kadar emin konuşuyorum.
 
   Hülâsa; devlet büyükleri ülkeyi, adam da ülkeyi. Kadın hepsini..!


Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR