Yukarı
29

Emre Eş

Kent'kartını Bekliyor

01 Haziran, 2015

Birkaç gündür İzmir'de gündem, Büyükşehir Belediye'sinin toplu taşıma için kullandığı kartlı sistemin devredilememesi!

Olay, Siber Suçlarla Mücadele Büro'suna kadar yansıdı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ise, tam anlamıyla garabet!

Şifrelerin, kodların ve ilgili teknik detayların, Kentkart firması tarafından, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tutanakla teslim edildiği ama buna rağmen tam anlamıyla teslim edilmediği veya yanlış teslim edildiği yazıyor.

Yahu adama sormazlar mı, kim atmış ilgili tutanağa teslim aldım imzasını? Ya da madem bilgiler eksik, hatalı, ne diye imza atıyorsun? Senin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'n ne işe yarıyor? Bu gibi durumlarda bilgi işlem biriminin tüm eksileri ve artıları planlaması, buna göre de aktif rol üstlenmesi gerekir. Çocuk oyuncağı değildir bilgi teknolojileri işi! Dünya siber saldırılarla yanıp tutuşurken, koskoca Belediye'nin böyle bir duruma düşmesi içler acısı! Bu gibi durumlarda devreye girmeyeceklerse ne için öyle bir Başkanlık makamın var? Kaldı ki, tüm sistem ve yazılımların desteğini dış firmalardan alıyorsun.

İşte! Belediye'nin ve diğer kurumların kapıdaki güvenlikten, polisten daha çok uzman bilgi işlem personeline ihtiyacı olduğunun en büyük örneklerindendir bu olay!

Diğer bir konu ise,

Yıllardır süregelen "Kentkart" alışkanlığı bu yıl ki ihale sonucu başka bir ad ve başka bir politikayla İzmir Halkı'na sunulacak.

Uzun yıllar İzmirliye, İzmir firması olan bol ödüllü "Kentkart" ile hizmet vermekten neden vazgeçilip, yabancı sermayeli İstanbul firması olan "Cardtek" ile anlaşıldı bilinmez!

Açıkçası şu sıralar halkın en büyük tedirginliği, "90 dakika içindeki ikinci, üçüncü seyahatler yine ücretsiz olacak mı?"

Hep birlikte bekleyip, göreceğiz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Azra Akın ikinci kez anne oldu

Atakan Koru ile mutlu bir evliliği olan 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ikinci kez anne oldu. 2017'de Atakan Koru ile Trakya'da evlenen Azra Akın, 2018'de oğlu Demir'i kucağına almıştı. Mutlu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR