Yukarı
29

Emre Eş

Yaşamak! İnsan Kalarak

25 Ağustos, 2016

   Bütün iç organlarını Fetö'ye bağışlayıp, yaşam mücadelesi veren ülkemin, sağlığına kavuşacağı günleri dört gözle beklerken...

   Mürüvvet Çalışkan'ı kaybettik!

   Tıpkı bizden önce gelip gitmiş binlerce uygarlık gibi, yaşayıp ölmüş milyonlarca insan gibi...

   Ama o devrim yaparak ayrıldı aramızdan! Yaşamın içinde çoğalmanın başka bir yolunu gösterdi bize...

   41 yıl evvel hiç çekinmeden ilk organ bağışında bulunarak insanlığın onur duyacağı bir davranış sergilemişti.

   Her canlı göçüp gidecek bir gün yeryüzünden... Hiç bir zaman sonsuza kadar sahip olamayacağımızı bildiğimiz bir şeyin kavgası yerine, yaşam alanlarını bizden sonrakilere daha güzel bırakmayı öğrendiğimizde bir şeyler de yoluna girecek zannına kapılırım hep. Yeter ki iyiliğe olan inancımızı kaybetmeyelim!

   Daha fazla yaşamadı belki Mürüvvet Teyze ama, şüphesiz yaşatmanın önemini aktardı bizlere...

   Allah rahmet eylesin.

   Dipnot: Organ naklini ise, geçenlerde 105 ülkeden 6 bin 700 organ nakli uzmanının seçtiği, dünyanın en büyük ve saygın organ nakli derneği sayılan "Dünya Organ Nakli Derneği’nin" başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal yapmıştı. Bu vesileyle Sayın Haberal'a da saygı ve şükranlarımı sunuyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR